Diagnose bij MS steeds beter te stellen

Array
De diagnose MS wordt bepaald met behulp van nieuwe diagnostische criteria. Ook voor patienten waarbij twijfel is aan de diagnose MS, en die voor een second opinion naar VUmc komen, blijken deze criteria betrouwbaar.
Dit concludeert promovenda Jessica Nielsen op basis van onderzoek naar de toepassing van de criteria voor diagnostiek van MS. Zij promoveert 23 februari 2012 bij VU medisch centrum.

* Startdatum23-02-2012
* Tijd13.45
* LocatieAula
* TitelDiagnose en prognose van MS
* SprekerJ.M. Nielsen
* Promotorprof.dr. C.H. Polman prof.dr. B.M.J. Uitdehaag
* OnderdeelVU medisch centrum
* WetenschapsgebiedMedisch
* EvenementtypePromotie

Multiple sclerose (MS) is een neurologische ziekte die vaak jonge mensen treft. De ziekte is chronisch en veel patienten gaan na langere tijd geleidelijk achteruit. Er zijn geen medicijnen om de ziekte te genezen, wel om de ziekte te remmen. Ook is er geen eenvoudige diagnostische test. Om de diagnose MS te kunnen stellen, moet iemand meerdere ‘episodes’ gehad hebben en moeten deze episodes vanuit meer dan één plek in de hersenen en/of het ruggenmerg komen.

bron: VU Amsterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen