IJsselland Ziekenhuis: Diabetes informatiemarkt op 31 maart 2012

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert op zaterdag 31 maart van 10.00 – 15.00 uur een informatiemarkt over diabetes. De markt wordt georganiseerd door de diabetesverpleegkundigen van het ziekenhuis in samenwerking met Mediq Direct en andere zorgverleners.

Diabeteszorg is volop in beweging. Daarom komen diverse aspecten rondom deze zorg tijdens de informatiemarkt aan de orde; voeding, beweging, maar ook verschillende behandelingsmogelijkheden.

De markt is voor iedereen toegankelijk en de toegang is gratis.

Informatie over Diabetes Mellitus
Steeds meer mensen krijgen te maken met Diabetes Mellitus. Of het nu gaat om iemand in de directe omgeving of bij zichzelf. Diabetes Mellitus gaat dan ook een steeds grotere rol spelen in de samenleving. Het verstrekken van goede informatie wordt steeds belangrijker. Daarom organiseren de diabetesverpleegkundigen een informatiemarkt. Zij zijn van mening dat juiste informatie ten goede komt aan de gezondheidssituatie van een patient met diabetes.

Om deze markt tot een succes te maken werken ook de dietisten, fysiotherapie, podo-posturaal therapeut, apotheek en een internist van het IJsselland Ziekenhuis mee aan de markt. Er worden diverse lezingen georganiseerd, waarvoor men zich van te voren dient in te schrijven.

Tevens organiseert de afdeling fysiotherapie, in samenwerking met andere sportaanbieders uit de regio, allerlei sportieve activiteiten. Daarnaast zijn er informatiestands met diabeteshulpmiddelen en zaken rondom diabetes aanwezig.

De markt biedt informatie voor alle typen diabetes.

Diabeteszorg in het IJsselland ZiekenhuisDiabeteszorg in het IJsselland is specialistische zorg. Er is zeer intensieve samenwerking tussen de internist en de diabetesverpleegkundige. Daarnaast is er een uitgebreid team, waaronder een dietist, psycholoog en andere specialisten, waar goede samenwerking mee is.Door een groeiende intensieve samenwerking met huisartsen en praktijkondersteuners probeert het IJsselland de kennis te delen. Hierdoor zal een huisarts langer zelf kunnen behandelen en kan kostbare zorg vanuit het ziekenhuis uitgesteld worden.Bij vragen over de informatiemarkt en voor het inschrijven van de lezingenAls u nog vragen heeft over deze markt of uzelf in wilt schrijven voor de lezingen, kunt u contact opnemen met de afdeling Patientenvoorlichting ([email protected] of tel. 010  258 5137).U kunt de markt vinden in het IJsselland Ziekenhuis, in het M-gebouw (poli chirurgie en poli orthopedie, route 71 en 73) op de begane grond en op de B1 vleugel.

bron: IJsselland ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen