Visitatie opleiding Geneeskunde positief

Array

Na een visitatie van twee dagen toonde de visitatie commissie geneeskunde zich 10 februari onder de indruk van de manier waarop het Erasmus MC de bachelor-masterstructuur heeft ingevoerd.

Vaktijdschrift
De commissie was gecharmeerd van EJM. Dit is een het vaktijdschrift waarin studenten hun onderzoek kunnen publiceren. Niet minder dan 290 studenten hebben bijgedragen aan wetenschappelijke publicaties in vaktijdschriften over de afgelopen jaren. Dat is veel en doet er echt toe.

Laagdrempelig
De visiteurs roemden de laagdrempeligheid van de opleiding: De studenten hebben het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd en dat hier veel kan.

Verbetering
Ook nu benoemde de commissie punten die voor verbetering vatbaar zijn. Prima dat er een begin is gemaakt met feedback geven op professioneel gedrag, maar de docenten maken te weinig gebruik van de middelen hiervoor. Het feedbackzakboekje wordt tijdens de coschappen niet voldoende ingevuld.

Stevig
Erik-Jan Schoonen, hoofd van de Erasmus MC Desiderius School die verantwoordelijk is voor het onderwijs, herkent zich in de eerste indrukken. ”Het belangrijkste vind ik dat de commissie het een stevig curriculum noemt,waar de studenten tegelijkertijd trots op zijn.”

Decaan
Ook decaan prof. Huibert Pols vat de beoordeling positief op.” Er zijn altijd dingen die beter kunnen en daar gaan we aan werken. Goed dat de commissie vindt dat als je student iets wilt, je het ook kunt waarmaken in Rotterdam.”

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen