BioNovion vestigt zich als eerste researchbedrijf op het Life Sciences Park in Oss, Noord-Brabant

Array

Als eerste nieuwe onderneming heeft BioNovion zich gevestigd op het Oss Life Sciences Park. BioNovion is gestart door drie voormalig R&D werknemers van MSD, met de ambitie om een duurzaam bedrijf op te zetten dat in samenwerking met top–onderzoeksinstituten en medische centra hoogwaardige kennis vertaalt in kandidaat-geneesmiddelen. BioNovion wil de kloof overbruggen tussen laboratoriumresearch en grootschalig farmaceutisch fase 3 onderzoek en daarmee innovatieve behandelingsmogelijkheden voor patienten creeren.

BioNovion vestigt zich op het nieuwe Life Sciences Park in Oss, Noord-Brabant. “Vestiging op het Life Sciences Park Oss stelt ons in staat om ons onderzoek voort te zetten in turn-key gebouwen, waar uitstekende infrastructuur en laboratoriumfaciliteiten beschikbaar zijn” zegt Wiebe Olijve, CEO van BioNovion. “We verwachten dat het Oss Life Sciences Park in de komende jaren zal uitgroeien tot een inspirerende wetenschappelijke omgeving, waar innovatie op het gebied van medicijnontwikkeling centraal staat”.

Alie Tigchelhoff, directeur van het Life Sciences park: “Wij zijn uitermate blij dat BioNovion zich op het Life Sciences Park gaat vestigen. Zij gaan gebruik maken van de laboratoria zoals die aanwezig zijn en in de toekomst ook van de grotere specifieke faciliteiten. Zeer verheugend dat zij de financiering van het bedrijf hebben gerealiseerd en dat zij hier aan de slag gaan. Wij wensen hun succes met de realisatie van hun ambities.”


BioNovion: van vroege ontdekking tot klinische validatie

BioNovion ontwikkelt innovatieve therapeutische antistoffen om veelbelovend onderzoek vanuit het laboratorium klinisch te valideren tot ‘Proof-of-Concept’ (POC). BioNovion richt zich in eerste instantie specifiek op het toepassen van antistoffen binnen het terrein van de immuun oncologie. BioNovion concentreert zich daarbij op de ontwikkeling van antistoffen die de afweer tegen kanker versterken, een therapeutisch onderzoeksveld dat sterk in de belangstelling staat. BioNovion heeft de beschikking over een beproefde antistoftechnologie, waarmee uiterst specifieke, functionele antistoffen kunnen worden ontwikkeld. Hiermee zijn ook de antistoffen ontdekt die in de komende jaren tot klinische kandidaten zullen worden ontwikkeld. Voor meer informatie bezoek de BioNovion website: www.bionovion.comOss Life Sciences Park: Een plek voor open innovatie
Het Life Sciences Park wordt een brandpunt voor open innovatie. Open innovatie laat bedrijven voor het ontwikkelen, maken en verkopen van hun producten en diensten profiteren van de kennis en infrastructuur van gebouwen van de Moleneind site van MSD. Voor farmaceutische en biotech bedrijven is het een belangrijke manier om de efficientie en creativiteit van hun R&D te verhogen. De toekomstige huurders worden gehuisvest in voormalige MSD research gebouwen, die uitermate geschikt zijn voor het verrichten van hoogwaardig life sciences onderzoek. Zo ontstaat er een community van ‘ervaren’ bedrijven en starters. Door grote en kleine bedrijven bij elkaar te brengen kan kennis worden gedeeld, gebundeld en overgedragen en kunnen zij gebruik maken van elkaars en gezamenlijke faciliteiten. Naast de gebouwen is ook een groot deel van de hoogwaardige apparatuur beschikbaar voor huurders op het park.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen