BioNovion Start commerciële immuun oncologie samenwerking met Genmab

BioNovion kondigt vandaag aan dat het bedrijf een licentie & samenwerkings overeenkomst heeft getekend met Genmab A/S om innovatieve bispecifieke antistoffen voor immuuntherapie van kanker te ontwikkelen.
Het gebruik van antistoffen om in de patient de afweer tegen kanker te activeren is een nieuwe manier van behandeling van kanker. Sinds enige jaren worden wereldwijd door biotech en farmaceutische bedrijven zogenoemde ‘immune checkpoint inhibitors’ in diverse vormen van kanker met succes ontwikkeld als mogelijke therapie.

onderzoek researchIn deze samenwerking gaan BioNovion en Genmab hun antistof collecties combineren tot bispecifieke antistoffen gebruikmakend van Genmab’s DuoBody® platform technologie. Na selectie van therapeutische kandidaten uit de onderzoeksfase worden de kosten voor ontwikkeling gedeeld, waarbij elk bedrijf 50% van de productrechten behoudt. Als één van de partijen besluit een kandidaat niet verder te ontwikkelen kan de ander het volledige eigendomsrecht verwerven tegen vooraf vastgestelde licentie betalingen. Ook tijdens de klinische ontwikkelingsfase kunnen partijen op diverse momenten besluiten uit een specifieke product-samenwerking te stappen. Deze commerciële samenwerkingsovereenkomst volgt op een research contract dat in juli 2014 tussen BioNovion en Genmab werd gesloten.

“Door de immuun oncologische expertise en antistoffen van BioNovion te combineren met Genmab’s antistof kennis en DuoBody platform is een zeer sterke alliantie ontstaan die ideaal gepositioneerd lijkt om een vooraanstaande rol te spelen bij de ontwikkeling van innovatieve bispecifieke antistof concepten voor immuuntherapie van kanker.” (Wiebe Olijve, CEO BioNovion)

Over BioNovion: BioNovion is een Nederlands biotech bedrijf gespecialiseerd in immuun oncologie en antistof therapie. Daarvoor gebruikt BioNovion haar “B-cel selectie” platform gecombineerd met functionele screening, waardoor BioNovion’s onderzoekers bij uitstek in staat zijn om de volledige repertoire aan mogelijke antistoffen in gevaccineerde muizen te onderzoeken. Deze benadering leidt consequent tot unieke superieure antistoffen. De oprichters van BioNovion hebben bewezen expertise en ervaring met therapeutische antistoffen met speciale aandacht voor immuun oncologie.

Bron: BioNovion

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen