Laatste kansen kortdurende begeleiding Werken met ZZP’s

Met de eindconferentie van Werken met ZZPs op 20 maart komt de afronding van het ondersteuningsprogramma Werken met ZZPs langzaam maar zeker dichterbij. In het programma kunnen organisaties voor langdurige zorg naast workshops en praktijkexpedities ook gebruikmaken van kortdurende begeleiding op locatie. Het doel van kortdurende begeleiding is om een organisatie verder te helpen rondom een specifiek thema bij de implementatie van de ZZP-systematiek. Kortdurende begeleiding is kosteloos en bestaat uit één tot drie adviesdagen van een expert. De kortdurende begeleiding is altijd maatwerk, gericht op de behoefte van de organisatie. Ruim 50 organisaties hebben gebruik gemaakt van kortdurende begeleiding, bijvoorbeeld om een quickscan te laten maken waarmee de stand van zaken in beeld wordt gebracht, een brainstorm met de Raad van Bestuur of een workshop met teamleiders op locatie. Er is er een laatste kans voor ongeveer 10 organisaties om nog kortdurende begeleiding aan te vragen.

Markenheem is één van de organisaties die gebruik heeft gemaakt van kortdurende begeleiding door het programma Werken met ZZP’s. Markenheem biedt verzorgings- en verpleeghuiszorg aan ruim 350 bewoners in zes zorgcentra in Doetinchem en Bronckhorst. De organisatie levert in deze gemeenten ook thuiszorg. Nadat zij zelf hard hadden gewerkt aan het tot stand komen van zorgarrangementen hebben zij kortdurende begeleiding gevraagd voor de implementatie in de hele organisatie. André Endeman, manager zorg en kwaliteit bij Markenheem: “Studenten van hogeschool Windesheim hadden een prachtig plan gemaakt, maar het was te theoretisch en gedateerd.” Coach Eva Marquarita maakte van het implementatieplan een hanteerbaar, pragmatisch stuk. Met een helder tijdspad. “We voeren de arrangementen stapsgewijs in, per locatie. De verzorgenden leren de arrangementen gebruiken in de gesprekken met de client. Praten over ZZP’s wordt hierdoor makkelijker. Doel van het gesprek is overeenstemming bereiken tussen zorgvraag en zorgaanbod. En dat de client de best passende zorg krijgt.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het projectbureau van het Ondersteuningsprogramma Werken met ZZP’s. Het projectbureau is te bereiken per e-mail, [email protected], en telefonisch, 030-789 25 50. Of bezoek de website via www.werkenmetzzps.nl.

Recente artikelen