Nieuwbouw Oncologiecentrum Spaarne Ziekenhuis en radiotherapievestiging NKI-AVL bereikt hoogste punt

Array

De bouw van het oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis en de satellietvestiging voor radiotherapie van het NKI-AVL is in volle gang. In deze nieuwbouw werken het Spaarne Ziekenhuis en NKI-AVL vanaf begin 2013 samen aan een betere zorg voor mensen met kanker in de regio Haarlemmermeer en omstreken.

Hoogtepunt: hoogste punt
Op woensdag 22 februari wordt het hoogste punt in de nieuwbouw bereikt. Dit vieren we volgens traditie met pannenbier. Ook worden de vlaggen van het Spaarne Ziekenhuis en het NKI-AVL in top gehesen.

Satellietvestiging voor radiotherapie NKI-AVL
Jaarlijks neemt het aantal patienten met kanker in Nederland toe. Bestraling is steeds vaker een onderdeel van de kankerbehandeling. Daarvoor wordt door veel patienten een beroep gedaan op het radiotherapeutisch centrum van het NKI–AVL in Amsterdam. In overleg tussen beide ziekenhuizen is besloten tot een gezamenlijk initiatief voor deze satellietvestiging voor bestralingstherapie. De bestralingsbehandeling in Hoofddorp is straks van dezelfde hoge kwaliteit als in Amsterdam en wordt uitgevoerd door een team van behandelaars van het NKI-AVL. Patienten in de regio Haarlemmermeer kunnen dus rekenen op een hoogwaardige bestralingsbehandeling dichtbij huis.

Oncologiecentrum Spaarne Ziekenhuis
In de nieuwbouw komt ook het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis. Hier kunnen patienten straks terecht voor onderzoek, het stellen van diagnose, behandeling, maar ook voor nazorg. Een team van zorgverleners staat er klaar om dit zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen patienten met het vermoeden van kanker er binnen 48 uur terecht voor onderzoek. Het Spaarne Ziekenhuis behandelt in het Oncologiecentrum alle veelvoorkomende vormen van kanker. Voor complexe zorg werkt het Spaarne Ziekenhuis samen met gespecialiseerde centra.

Bron: NKI-AVL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen