Hartkatheterisatie in vernieuwde omgeving Sint Franciscus Gasthuis

De mooie, lichte ruimten op de vernieuwde hartkatheterisatieafdeling zijn voorzien van moderne apparatuur. Er zijn grote ramen met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Tijdens het onderzoek kan de patient kiezen of hij muziek wil horen of naar een film of televisie wil kijken. De sfeer in de ruimte kan de patient zelf beïnvloeden door het gebruik van speciale verlichting.

Vernauwing kransslagader
Patienten waarbij sprake is van een vernauwing in de kransslagader, ondergaan een hartkatheterisatie. De voorbereiding op dit onderzoek en de eerste nazorg worden in het Sint Franciscus Gasthuis in de vernieuwde Hartkatheterisatieafdeling gegeven. Daarnaast vinden op deze speciale afdeling de pacemakerimplantaties plaats.

Eén verdieping
De korte afstanden tussen de afdelingen voor hartkatheterisatie, hartbewaking, implantaties en de Eerste Hart Hulp zijn nu bij elkaar gebracht op verpleegafdeling Cardiologie. Dit brengt voor de patient zowel medische als logistieke voordelen met zich mee. Patienten met acute hartklachten, zoals pijn op de borst, kortademigheid of ritmestoornissen, worden snel en vakkundig onderzocht op deze vernieuwde achtste verdieping. Het voordeel is dat deze patienten niet eerst naar de Spoedeisende Hulp of polikliniek gaan, maar direct door een cardioloog worden gezien.
Bron: St Franciscus Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen