IGZ wil opheldering van Tulleken

0
541

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft neurochirurg Kees Tulleken opgeroepen om op gesprek te komen. De IGZ wil van neurochirurg Tulleken horen wat er precies is gebeurd waardoor medische gegevens zomaar in de krant werden gepubliceerd. Volgens de inspectie wordt er vaker een arts opgeroepen voor een gesprek, maar komt het zelden voor dat leidt tot het schenden van het medisch beroepsgeheim. NRC-journalist Jannetje Koelewijn publiceerde medische informatie over Prins Friso. Volgens Koelewijn heeft ze die informatie uit een gesprek dat haar man Tulleken met de behandelend arts van de prins voerde. Koelewijn was bij dat gesprek aanwezig waarbij ze kenbaar had gemaakt dat ze journalist was. Een woordvoerder van het ziekenhuis in Innsbruck zei dat deze uitspraken grotendeels incorrect zijn.

Wanneer het gesprek is, is nog niet duidelijk. Volgens de IGZ is Tulleken telefonisch uitgenodigd en heeft hij daarop positief gereageerd

 

Vorig artikelKamerbrief medische techniek bij bekkenbodemoperaties
Volgend artikelOmstreden chirurg Nick R. is op staande voet ontslagen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.