De NVVE heeft 131.000 leden

Array

In Week van de Euthanasie heeft de NVVE 1.000 nieuwe leden geworven. De vereniging heeft nu 131.000 leden en is daarmee de grootste vereniging voor een zelfgewilde levenseinde ter wereld. De NVVE heeft nu meer leden dan de Japanse Right-to-Die vereniging, die jarenlang de grootste was.

Dagelijks worden gemiddeld zestig mensen lid. Sinds een paar jaar voert de vereniging actief campagne om de keuzes rondom het levenseinde voor iedereen duidelijk én mogelijk te maken. Daarnaast is er een nieuwe generatie ouderen ontstaan, die gewend is zelf de regie te voeren. Ook is het nadenken en spreken over het levenseinde minder een taboe geworden. In de Week van de Euthanasie heeft de NVVE de vinger nog eens op de knelpunten van de euthanasiewetgeving gelegd. Het blijft belangrijk dat mensen hun wil tijdig kenbaar maken en dat artsen hun opvatting over euthanasie tijdig communiceren.
Veel NVVE leden dragen sinds begin dit jaar een speldje, waarin de letters V-Vrijwillig L-Levens E-Einde zijn verwerkt. Hiermee laten zij zien dat zij de doelen van de vereniging onderschrijven en ambassadeur zijn van de NVVE.

Bron: NVVE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen