Diakonessenhuis spoort patiënten op met borstimplantaten van PIP of Rofil Prothese

Array

Vanaf 2006 tot en met heden heeft het Diakonessenhuis geen borstimplantaten gebruikt van het merk PIP of Rofil. Bij een aantal patienten, dat tussen 2002 en eind 2005 behandeld is door plastisch chirurg de heer dr. Schermer Voest, is wél een dergelijke prothese geplaatst. Dit gegeven is pas recent bekend geworden. De betrokken plastisch chirurg is sinds 2006 niet meer werkzaam is in het Diakonessenhuis.

Het Diakonessenhuis traceert deze patienten en benadert hen actief. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) adviseert mensen met implantaten van dit merk zich te laten controleren. De richtlijn is nu om de protheses uit voorzorg te laten verwijderen en eventueel te vervangen.

Het Diakonessenhuis geeft aan dat patienten altijd contact op kunnen nemen als ze zich zorgen maken. Patienten kunnen tijdens kantooruren direct met vragen terecht bij de afdeling Plastische Chirurgie van het Diakonessenhuis op telefoonnummer: 088 250 5981.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen