Lorenzo Enterprise klaar voor de medisch specialist

0
364

Product Manager Remco van Kralingen is blij. “We hebben zoveel bereikt het afgelopen half jaar, daar kunnen we gewoon trots op zijn. Verpleegkundigen werken in de dagelijkse praktijk met Lorenzo Enterprise, en we zijn nu ook zover dat medisch specialisten ermee aan de slag kunnen.”

Hoe ziet dat eruit, voor die twee verschillende doelgroepen? Remco: “Vergis je niet: Lorenzo Enterprise voor het verpleegkundig proces en Lorenzo Enterprise voor het medisch proces zijn geen aparte modules. Het product heet niet zomaar Lorenzo Enterprise: het is één ZIS/EPD, waarin de patient centraal staat.”

Eén centraal EPD: snel, betrouwbaar, patientveilig
Wat betekent dat dan in de praktijk? “Zowel het medisch personeel als de verpleegkundigen, iedereen werkt binnen dezelfde oplossing, binnen het grotere geheel van Lorenzo Enterprise,” legt Remco uit.

“Alle gegevens over de patient komen daardoor direct voor iedereen beschikbaar, binnen de eigen omgeving waarin de specialist of verpleegkundige werkt. Lorenzo Enterprise is zodoende snel en betrouwbaar. De oplossing geeft bovendien een volledig overzicht van informatie vanuit alle invalshoeken: voorgaande bevindingen, onderzoeksresultaten, medicatiegebruik, verpleegkundige rapportages. Allemaal als integraal onderdeel van het patientendossier. Doordat altijd de laatste gegevens beschikbaar zijn en alle gegevens op één centrale plek worden vastgelegd, kunnen er minder snel fouten gemaakt worden.  Dat alles maakt de zorg voor patienten efficienter en veiliger.”

Uniforme werkwijzen en probleemgericht werken
Ziet Lorenzo Enterprise er nu hetzelfde uit voor verpleegkundigen en specialisten? “Zeker niet,” zegt Remco. “Lorenzo Enterprise heeft als voordeel dat het specialisten en verpleegkundigen een eigen werkomgeving biedt. De workflow in Lorenzo Enterprise sluit daarmee één-op-één aan bij de werkwijze in de praktijk. Als gebruiker hoef je dus niet de vertaalslag te maken van hoe iets werkt in de software naar hoe het werkt in jouw dagelijkse praktijk. Die vertaalslag is al voor je gemaakt. Bovendien werken al je collega’s volgens diezelfde workflow, zodat consequent hetzelfde soort gegevens wordt vastgelegd.”

“Voor het opbouwen van het medische dossier in Lorenzo Enterprise maken we bovendien gebruik van de OpenEHR-standaard voor elektronische dossiers in de zorg,” vervolgt Remco. “Dat verzekert gebruikers van voldoende context bij het vastleggen van bevindingen, en het betekent dat alle gegevens gemakkelijk uitgewisseld kunnen worden met systemen van andere leveranciers.”

“Belangrijk is daarnaast dat medisch specialisten probleemgericht kunnen werken met Lorenzo Enterprise. Dat voorkomt zoeken naar de juiste informatie en vervolgstappen; alles volgt logisch uit het patientprobleem.”

Gebruiksvriendelijk
Lorenzo Enterprise is ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid. “Ook wat dat betreft hebben we goed gekeken naar hoe zorgverleners in de praktijk werken. En we hebben inspiratie opgedaan bij applicaties voor mobiele devices en het web.”

“Zo biedt Lorenzo Enterprise de arts een Clinician Desktop,” geeft Remco als voorbeeld. “Een eigen dashboard, met een handige standaardindeling waarmee je zo aan de slag kunt. Voor degenen die meer willen, is er de mogelijkheid om met de beschikbare widgets een eigen dashboard samen te stellen. En essentiele patientgegevens blijven daarbij natuurlijk altijd in beeld.”

Lorenzo Enterprise op Zorg & ICT
Valt er nog meer te zeggen over Lorenzo Enterprise? “Mensen moeten vooral komen kijken. Lorenzo Enterprise is er, en dat willen we graag laten zien.”

Bezoek de CSC-stand op Zorg & ICT (standnummer D076) voor een demo van Lorenzo Enterprise. Bel van tevoren voor een afspraak: 071- 52 56 789.