Kamervragen medicijngebruik

Array

Kamervragen medicijngebruik De Tweede kamer-leden Henk van Gerven en Renske Leijten (beiden SP) gaan kamervragen stellen aan de minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aanleiding is het onderzoek van de Unie KBO  ‘Controle op medicijngebruik ouderen faalt’ van 13 februari jongstleden.

Naast een eerste reactie op het onderzoek willen de kamerleden weten waarom maar eenderde van de apothekers oog heeft voor een jaarlijkse controle. Bovendien confronteren zij de minister met het feit dat door verspreiding van medicijnen via postorderbedrijven geen zicht meer is op de samenstelling van voorgeschreven medicijnen.

Van Gerven en Leijten vragen de minister niet alleen. Zij willen graag weten wat de verdere acties van de minister zijn, of zij bereid is om verder onderzoek in te stellen en wanneer zij de Kamer hierover kan informeren.

In het document waarin alle vragen aan de minister staan wordt verwezen naar het persbericht van de Unie KBO d.d. 13 februari 2012 dat door de website
www.zorgvisie.nl is opgepikt.

bron: KBO

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen