Migrainepatiënt krijgt vaker depressie

Array

Vrouwen die last hebben van migraine krijgen vaker een depressie.
Dit blijkt uit onderzoek dat gepresenteerd wordt op het jaarlijkse congres van de American Academy of Neurology.
De onderzoekers keken naar het risico op een depressie bij 36.154 vrouwen. Bij aanvang van het onderzoek hadden ze nog geen depressieve klachten.

De vrouwen werden in vier groepen verdeeld: actieve migraine met aura, actieve migraine zonder aura, migraine in het verleden en geen migraine. 6456 vrouwen hadden migraine of hadden er in het verleden last van gehad.

Diagnose depressie
Gedurende de daaropvolgende 14 jaar kregen 3971 deelnemers de diagnose depressie. Bij vrouwen die in het verleden of nog steeds met migraine kampten, kwam ongeveer 40 procent vaker een depressie voor. Of ze last hadden van aura’s of niet, maakte niet uit.

“Dit is een van de eerste grote onderzoeken naar het verband tussen migraine en depressie. We hopen dat ons resultaat migrainepatienten aanmoedigt om met hun arts te spreken over hun risico op een depressie en hoe deze voorkomen kan worden”, zegt Tobias Kurth van het Brigham and Women’s Hospital in Boston.

bron: NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen