Geriater Jansen opleider van het jaar

Array

Klinisch geriater Paul Jansen is tijdens de geriatriedagen 2012 uitgeroepen tot opleider van het jaar. Bij deze landelijke verkiezing onder de AIOS klinische geriatrie kreeg hij de meeste stemmen.

Over Paul Jansen werd gezegd dat hij erg betrokken is bij de geriatrische zorg en bij het opleiden van de AIOS en de co-assistenten. De AIOS voelen zich gesteund, hij geeft constructieve feedback en besteedt veel aandacht aan voortgangsgesprekken. Op het gebied van de wetenschap wordt hij gezien als een rolmodel. Daarnaast wordt zeer gewaardeerd dat hij oog heeft voor persoonlijke problemen of problemen die samenhangen met de opleiding.

Waardering
Deze prijs, hoewel toegekend aan één persoon, is een blijk van waardering voor alle opleiders en hun opleidingsgroepen. Zoals bleek uit de enquête worden de opleiders zonder uitzondering door hun AIOS gewaardeerd om hun enthousiasme voor de geriatrie en de opleiding. Vooral wordt gewaardeerd dat opleiders vaak een rolmodel zijn. Daarnaast waarderen de AIOS het zeer als er aandacht is voor problemen op het gebied van opleiding, maar ook op persoonlijk vlak.

Verkiezing
De verkiezing voor de opleider van het jaar werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de junior vereniging van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (jNVKG). In december werd een enquête afgenomen onder de AIOS die de Landelijke Onderwijsdag Assistenten Geriatrie bezochten en deze werd met groot enthousiasme ingevuld.
bron: UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen