Symposium Veilige medische elektrische apparatuur

NEN Medische Technologie organiseert het symposium ‘Veilige medische elektrische apparatuur’ voor de gebruikers van IEC 60601-1, 3e editie. Het symposium vindt plaats bij NEN in Delft.

Tijdens deze middag komen de volgende zaken aan bod:
Welke wijzigingen kunt u verwachten met de herziende 60601-1 derde editie en wat betekent dit voor de praktijk? Waar moet medische elektrische apparatuur aan voldoen? Hoe kunt u zien dat u te maken heeft met een veilig medisch elektrisch apparaat? Aan welke eisen moet u minimaal voldoen als fabrikant/leverancier? Wat mag u als medewerker van een technische dienst verwachten? Waar moet u als ontwerper van een medisch elektrisch apparaat rekening mee houden?

De ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie gaan snel. Ook het onderhoud van medisch elektrische apparatuur is een voortdurend proces.

Bestaande normen en wetten lijken niet altijd even goed bij de veranderingen aan te sluiten. Dit kan risico?s met zich mee brengen. Om die reden staat dit jaar ?medische hulpmiddelen? hoog op de agenda van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Ministerie van VWS.

Doelgroep
Het symposium is interessant voor een brede doelgroep. Zowel voor fabrikanten, leveranciers,
kwaliteitsfunctionarissen, onderhoudstechnici en alle overige partijen, die op de een of andere manier betrokken zijn in de keten van vervaardiging tot afschrijving van medisch elektrische hulpmiddelen.

Locatie
NEN, Delft
* Prijs: EUR 195,00 (excl. btw)
* Duur: 13:30 – 17:00 uur

Contact
Meer informatie is verkrijgbaar bij NEN Medische Technologie, telefoon             (015) 2 690 250      , of via e-mail [email protected]

* Programma
Het programma is nog niet definitief. Zodra het programma bekend is, wordt dit hier gepubliceerd.

* Inschrijven
Heeft u interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar NEN Evenementen. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen m.b.t. het symposium.

bron: NEN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen