NPCF: Beslissing VUmc en RTL om uitzending te stoppen ‘beter laat dan nooit’

Array

Patientenfederatie NPCF vindt het de enige juiste beslissing van het VUmc en RTL om het programma ’24 uur tussen leven en dood’ te stoppen.
Eerder vandaag verzocht de NPCF het bestuur van het VUmc in een open brief om zich te beraden op hun handelwijze en besluitvorming ten aanzien van het programma. Het VU medisch centrum heeft RTL Nederland en producent Eyeworks gevraagd de tv-serie niet langer uit te zenden. RTL Nederland heeft laten weten het programma te schrappen. Beter laat dan nooit, vindt de NPCF.

“Het ziet ernaar uit dat het bestuur van het VUmc uiteindelijk heeft begrepen waarom het onbestaanbaar is dat een ziekenhuis op deze manier met patienten en hun privacy omgaat,” reageert NPCF-directeur Wilna Wind. “Al is het kwaad natuurlijk al geschied. Dit had nooit mogen gebeuren. Het patientenvertrouwen is geschaad en grenzen van fatsoen zijn fors overschreden.”

De NPCF vindt dat het VUmc nu alles moet doen wat in haar vermogen ligt om dat vertrouwen van patienten te herstellen. “Het ziekenhuis heeft wat ons betreft te lang geprobeerd om uit te leggen waarom het programma geoorloofd en netjes was. Nu het ziekenhuis de slag heeft gemaakt om verdere uitzending te voorkomen is het zaak dat er wordt gewerkt aan het herstel van het patientenvertrouwen. Dat moet op dit moment hun prioriteit zijn.” Wat de NPCF betreft was de medewerking van een ziekenhuis aan een dergelijk programma ‘eens maar nooit weer’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen