Wim Schellekens bestuurslid VitaValley

Array

Wim Schellekens treedt op 1 maart 2012, voor twee dagen per week, toe tot het bestuur van Stichting VitaValley. Schellekens heeft zijn sporen verdiend op het vlak van kwaliteit en veiligheid in de curatieve zorg en heeft een uitgebreid netwerk in deze sector. Hij is hiermee een goede aanvulling voor het VitaValley bestuur en draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van VitaValley.

Eind april 2011 nam Wim Schellekens afscheid als hoofdinspecteur bij de Inspectie Gezondheidzorg. Daarvoor was hij achtereenvolgend huisarts, medisch adviseur Ziekenfondsraad, directeur patientenzorg van het ziekenhuis in Delft en directeur van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Wim is nu 64 jaar en officieel met pensioen.

Wim Schellekens: “Graag zet ik mij nog parttime in voor innovaties, de kwaliteit en veiligheid in de zorg. Wat is er nodig om in de zorg echt te (gaan) doen wat we weten en vooral hoe de patient zelf daar actief bij kan worden betrokken als partner in het team. Hoe kunnen professionals, bestuurders en toezichthouders ieder hun rol en verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid veel meer dan tot nu toe waarmaken (“governance”)? Zorgverzekeraars kunnen daarbij een belangrijke stimulerende rol gaan spelen via hun contractering. En hoe kan voldoende competentie worden opgebouwd op deze gebieden. Ik ben bevoorrecht om hieraan in teamverband bij VitaValley te kunnen meewerken.”

Maarten J. Verkerk is blij met de komst van Wim Schellekens. “Een geweldige versterking op het gebied van innovatie en curatieve zorg!”

VitaValley
VitaValley is een innovatienetwerk in de zorg dat samen met haar partners zorginnovaties identificeert, ontwikkelt en implementeert die de kwaliteit van leven van mensen handhaven of bevorderen. Ons streven is mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, in een veilige en vertrouwde omgeving en op een manier die betekenis geeft aan hun leven.
Het VitaValley bestuur bestaat uit Maarten J. Verkerk (voorzitter), Dirk Jan Bakker (secretaris), Dik Hermans, Wim Schellekens, Gerard Appelman (penningmeester).

Bron: VitaValley

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen