Gezondheidspaspoort bij het ZGT obesitascentrum

Het ZGT obesitascentrum voor volwassenen, gevestigd in de locatie Hengelo, geeft tijdens de Open dag een heus ‘gezondheidspaspoort’ uit. Zo kunt u als bezoeker ondermeer uw bmi, taille omtrek en vetpercentage laten meten.
Een bmi boven de 30 en een verhoogde bloeddruk zijn aanleiding om glucose en cholesterol in uw bloed te meten. Ook kunt u deelnemen aan een conditietest en een ’type-eter-test’.

Natuurlijk informeren de medewerkers belangstellenden over de verschillende onderzoeks- en behandelmethoden die mogelijk zijn als het gaat om overgewicht. Bovendien demonstreert de OK de laparoscopische operatietechniek; met behulp van deze techniek worden onder andere maagbandoperaties uitgevoerd. De aanwezige ervaringsdeskundigen kunnen u daarbij precies vertellen hoe zij een maagbandoperatie in ZGT en het daarbij behorende begeleidingstraject hebben ervaren.

Verder is er volop informatie over het Cool 2B fit programma. Cool 2B fit is een speciaal ontworpen programma voor kinderen met overgewicht dat in verschillende plaatsen in Twente wordt aangeboden. (zie www.cool2bfit.nl). De aanwezige bezoekertjes krijgen de gelegenheid een conditietest te doen. Het leuke daarbij is, is dat zij ter plekke de strijd met hun ouders aan kunnen gaan. Cool 2B fit is op de open dag ook aanwezig in ZGT locatie Almelo.

Wilt u meer weten over obesitas en wat ZGT hierin te bieden heeft? De Open dag biedt u prima de gelegenheid om vrijblijvend eens rond te kijken en u te laten informeren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen