De Maag Lever Darm Stichting organiseert fotowedstrijd om darmkanker in beeld te brengen

Maart is internationaal de maand om aandacht te vragen voor darmkanker. De Maag Lever Darm Stichting wil heel Nederland bewust maken van darmkanker. Daarom roept zij iedereen op om foto’s te sturen die passen bij het thema van Darmkankermaand maart ‘Denk vooruit, kijk achterom’. Darmkanker is één van de meest voorkomende vorm van kanker, maar er wordt niet graag over gesproken. Doe mee aan de fotowedstrijd en help darmkanker in beeld te brengen!

Darmkanker is een ziekte die iedereen raakt. De Maag Lever Darm Stichting wil darmkanker in beeld brengen en alle aspecten van de ziekte belichten. Darmkanker ligt in de taboesfeer, mensen praten niet graag over darmklachten. Ruim 18% van de Nederlanders gaat niet met klachten naar de huisarts. Terwijl het zo ontzettend belangrijk is om er op tijd bij te zijn. Om die reden wil de Maag Lever Darm Stichting darmkanker op de kaart zetten en uit de taboesfeer halen. Iedereen kan meedoen aan de fotowedstrijd. Inzenden kan tot 1 mei 2012 op www.darmkanker.info. Op de website kan ook op een favoriete foto gestemd worden. Het publiek en een vakjury kiezen beide een winnaar. Deze vakjury bestaat uit vijf professionele fotografen: Cynthia Boll, Ringel Goslinga, Geert van Kesteren, Dana Lixenberg en Bertien van Manen.

Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 patienten en hun naasten te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. Darmkanker is bij vrouwen na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker. Bij mannen volgt darmkanker na prostaat- en longkanker. Ruim 1 op de 20 mensen krijgt in zijn leven te maken met darmkanker.

Foto-expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’
Naast de fotowedstrijd reist de foto-expositie ‘Denk vooruit, kijk achterom’ langs twintig ziekenhuizen in Nederland. Professionele fotografen brengen darmkanker op verschillende manieren in beeld. Vijf aangrijpende series, van vijf topfotografen. Bezoek de foto-expositie bij u in de buurt. www.darmkanker.info.

bron: Maag Lever Darm Stichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen