Geen DePuy protheses, wel controle MoM patienten bij OLVG

Afgelopen week zijn berichten in de media verschenen over metaal-op-metaal heupprotheses, ook wel MoM-protheses genoemd. Het OLVG heeft in de periode van 2004 t/m 2011 dit type kunstheup bij 290 patienten geplaatst. De protheses waren niet van het omstreden Amerikaanse prothesebedrijf DePuy Orthopaedics.

Op advies van de Nederlandse Orthopaedische Verenigingen worden alle patienten met een MoM-prothese teruggeroepen voor controle. Patienten worden hier schriftelijk over geïnformeerd. Een deel van de patienten is al terug gezien op de polikliniek, de rest volgt in de loop van 2012.

Patienten kunnen voor aanvullende informatie contact opnemen met de polikliniek Orthopedie, telefoonnummer             (020) 599 30 52      .

bron: OLVG

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen