Philips presenteert de kracht van Imaging 2.0 in Europa

Array

’s Werelds beste clinici laten zien dat geavanceerde technologie een belangrijke rol speelt bij het stimuleren van een betere samenwerking tussen radiologen en andere artsen om gezamenlijk een uitstekende patientenzorg te kunnen bieden.

Wenen, Oostenrijk – Op het Europese Congres voor Radiologie (ECR) 2012 in Wenen ondersteunt Koninklijke Philips Electronics (NYSE; PHG, AEX; PHI) de kracht van het unieke concept van Imaging 2.0. (eerder op het ECR 2011 in Europa gelanceerd) met gegevens uit meer dan 60 wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd en de deskundige mening van Europese kopstukken op dit terrein.

“Bij Philips waren we zeer enthousiast over de manier waarop het Imaging 2.0-concept, sinds de introductie op het ECR in 2011, de aanzet heeft gegeven tot meer samenwerking en integratie tussen radiologen, meer de focus op de patient legt en de economische waarde voor onze klanten verbetert. Uiteindelijk ‘legt het de lat hoger’ voor klinische uitmuntendheid op het gebied van beeldvormende techniek”, aldus Peter Reimer, General Manager Imaging Systems bij Philips Healthcare International Sales & Services.

In het Universiteitsziekenhuis CHUV in Lausanne, in Zwitserland, heeft professor Reto Meuli, Hoofd afdeling Radiologie, geprobeerd de interventieradiologie ‘opnieuw uit te vinden’ door een ruimte te creeren waarin alle beeldvormende modaliteiten worden samengebracht om interventies sneller en efficienter uit te kunnen voeren. Het was hun idee om de capaciteiten van de ruimte rond de CT te centreren in plaats van simpelweg de CT-mogelijkheden aan een ruimte voor fluoroscopie toe te voegen. Door een aantal van de nieuwste generatie beeldvormende apparaten, zoals de Philips Ingenuity CT-scanner en het echografisch systeem Philips iU22 PercuNav, samen te brengen is het aantal behandelde patienten in het ziekenhuis met meer dan 30% toegenomen. In een reactie op deze baanbrekende aanpak zegt Professor Meuli, “Door de integratie van verschillende technieken kan de snelheid van de interventies toenemen – en (met name voor de patient) snelheid betekent comfort.”

Ook het GPR-ziekenhuis in Russelsheim in Duitsland laat zien dat het Imaging 2.0-concept de doorstroom van patienten in ziekenhuizen verbetert.

·         “Eén van de kernwaarden in ons ziekenhuis is de patientenzorg. Wij willen onze patienten de best mogelijke zorg bieden en daar valt natuurlijk ook een snelle en optimale diagnose onder”, zegt dr. Andreas Wiesschen, Hoofd Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het GPR-ziekenhuis in Russelsheim. Het ziekenhuis ging de uitdaging aan en installeerde de Philips Ingenuity CT-scanner naast de iDose4, waardoor hun patienten profiteerden van een hoge beeldkwaliteit met een lage dosis. De efficiency van dit systeem verkort daarnaast de onderzoekstijd, verbetert het comfort voor de patient, laat een grotere doorstroom van patienten toe, verkort de wachttijden en levert uiteindelijk economische waarde op.

Tijdens het ECR wordt de toekomstbelofte van Imaging 2.0 nog eens onderstreept met de lancering van nieuwe producten en exclusieve presentaties, waaronder:
·         De lancering van de nieuwste Vision 2012-update van het echografisch systeem iU22 xMATRIX, waarmee artsen een virtuele biopsie* voor de diagnose van leverfibrose kunnen uitvoeren waarbij een unieke serie ultrasone trillingen worden gebruikt.
·         De lancering van de snellere iDose4 als een scanneroptie voor de Brilliance CT Big Bore
·         De eerste presentatie in Europa van de Philips Veradius mobiele C-arm met Flat Detector

De belofte van Philips om de toekomst van beeldvormende technieken vorm te geven wordt verder geïllustreerd op het gebied van gezondheidszorg voor vrouwen, met het unieke MicroDose Mammografiesyseem dat wordt gepresenteerd op het ECR 2012. Dit is het enige systeem voor full-field digitale mammografie (FFDM) dat de detectortechnologie toepast waarmee fotonen kunnen worden geteld. In vergelijking met de andere FFDM-systemen kunnen artsen met de MicroDose Mammografie de stralingsdosis halveren. De technologie is ook geschikt voor toekomstige toepassingen voor borstonderzoek die zullen worden gepresenteerd op het symposium “Shaping the future of breast screening” op zaterdag 3 maart van 12.30 tot 13.30 in kamer N/0 op de eerste verdieping.

“Om met een zodanig lage dosis te kunnen screenen zonder dat daarbij de klinische beeldkwaliteit in het geding komt is niet alleen een duidelijk en belangrijk voordeel voor patienten maar betekent ook een grote sprong voorwaarts in onze zoektocht naar mogelijkheden voor een verbeterde en wijdverbreide vroege diagnose van de ziekte”, aldus professor Mats Danielsson, van het Koninklijk Instituut voor de Technologie in Stockholm.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen