“Samen sterk tegen darmkanker” verovert Europees Parlement

Array

Lancering internationale maand tegen darmkanker
Maart is de internationale maand tegen darmkanker. Deze ziekte treft jaarlijks 400.000 Europeanen en blijft daarmee de tweede belangrijkste sterfteoorzaak van kanker.  Europarlementsleden Wim van de Camp (CDA) en Frieda Brepoels (N-VA) sloegen de handen in elkaar samen met de Nederlandse stichting Pixels tegen Darmkanker en de Vlaamse vzw Stop Darmkanker. Op een speciale actiedag in het Europees Parlement lieten zij zien wat Samen sterk tegen Darmkanker betekend.

Het Europarlement kleurt blauw.
In het Europees Parlement werden volgende acties ondernomen:
– ’s Ochtends werden 3000 blauwe campagnelintjes en informatiefolders verspreid aan de beide hoofdingangen van het Europees Parlement. Ook alle 754 Europarlementsleden kregen deze informatie in hun persoonlijke brievenbus.

– Om 11u volgde een persconferentie met de onthulling van een bijzonder blauw lint ontworpen door Vlaamse topdesigner Tim Van Steenbergen en de lancering van een gloednieuw online netwerkplatformvoor de “United Europe against Colon Cancer”-gemeenschap.

Marthen Bakker (voorzitter Pixels tegen Darmkanker):
Elk jaar komen er in Nederland ca. 12.500 nieuwe gevallen van darmkanker bij. Dat staat gelijk aan 1 op de 20 Nederlanders. In Europa zijn de cijfers niet anders. Door meer voorlichting te geven willen wij samen met onze samenwerkingspartner Stop Darmkanker het taboe dat er rondom darmkanker heerst doorbreken. “Meer informatie staat in onze optiek gelijk aan minder darmkanker. Met onze doelstelling -  Samen sterk tegen Darmkanker – laten we zien dat we steeds meer mensen effectief kunnen informeren over de landsgrenzen heen. Met de lancering van het nieuwe community platform “United Europe against Colon Cancer”www.stopcoloncancer.info) willen we een (informatiebrug) brug slaan tussen alle Europeanen.”

Dr. Luc Colemont van de vzw Stop Darmkanker was bijzonder enthousiast over de actiedag: Screening en vroegtijdige detectie kunnen tot 30% van de overlijdens voorkomen. Info- en voorlichtingsacties moeten kunnen leiden tot een verhoogde participatiegraad aan het bevolkingsonderzoek dat in 2014 in Vlaanderen en 2013 in Nederland zal worden georganiseerd  Uiteindelijk moet dit op langere termijn resulteren in minder darmkanker. Immers, hoe vroeger darmkanker kan worden ontdekt, hoe groter de kans op genezing en overleving”

 —————————–————-

Meer informatie:

Stichting Pixels tegen Darmkanker

Marthen Bakker

www.pixelstegendarmkanker.nl

[email protected]

06 414 99 686

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen