Versnelling zorginnovaties op Health Valley Event 2012

Op 15 maart vindt het 4e Health Valley Event plaats in concertgebouw de Vereeniging Nijmegen. Thema: Hoe bereiken we dat innovaties in de zorg sneller hun weg naar de markt vinden? Hierover gaan prominente sprekers in debat. Onder anderen nationale zorgheld en Nijmegenaar van het Jaar hoogleraar neurologie Bas Bloem. Bestuurslid UMC St Radboud Cathy van Beek leidt het debat. Vanuit de politiek levert een bijdrage minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het Health Valley Event is een trefpunt voor iedereen die zich bezighoudt met vernieuwing in de gezondheidssector. Vorig jaar trok het Event meer dan 800 bezoekers. Ook nu weer is UMC St Radboud een van de hoofdsponsors. Doel is zichtbaar maken van innovaties in Oost-Nederland.

Innoveren
Om zorg in de toekomst betaalbaar te houden is innoveren een noodzaak. De rol van patienten verandert. Zij onderhouden steeds meer contact met hun eigen zorgnetwerk in online communities als ParkinsonNet en MijnZorgnet. Versnelling van zorginnovatie is daarom nodig. Op het Event geeft een aantal Radboudmedewerkers inhoud aan dit thema.

’s Ochtends spreken:
* Neuroloog Bas Bloem: Van implementatie tot innovatie en van innovatie tot implementatie.
* Onderzoeker Alain van Gool: Biomarkers in drug development.
* Radioloog Jurgen Fütterer: Medical devices en robotica
* Directeur Dondersinstituut Peter Hagoort: Het brein in beeld.

Health Experience
’s Middags is er een Health Experience, met onder meer presentaties van:
* Andrea Evers en Sylvia van Beugen van Medische Psychologie: Patient als E-Partner; online coaching voor patienten met chronische lichamelijk aandoeningen.
* Kinderoncoloog Jacqueline Loonen: Expertisecentrum LATER; lange termijneffecten nu aanpakken.
* Marielle Ouwens van IQ healthcare: Implementatie van zorginnovaties: vertragen om te versnellen.
* Marouska Rovers van Evidence-based Surgery: No more toys for boys.

In de investorslounge heeft zitting John Schalken van Valorisatie/SMB. Ondernemers uit de Health sector kunnen bij hem hun plannen voorleggen.
Cabaretière Sara Kloos verzorgt de luchtige én kritische afsluiting, met onder meer minister Edith Schippers.

Programma en aanmelden
Voor het totale programma en aanmelden, kijk op www.health-valley.nl/event

bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen