Nieuw Novo Nordisk R&D centrum voor diabetes type 1

Novo Nordisk opent een Research & Development (R&D) centrum gericht op diabetes type 1 in Seattle (VS). Novo Nordisk draagt al 90 jaar bij aan het veranderen van de toekomst van diabete s door investering in en ondersteuning van onderzoek ter verbetering van diabetesbehandeling- en zorg. In het nieuwe R&D centrum combineert het bedrijf haar innovatie en leiderschap in diabetesbehandeling met haar toenemende expertise in immunotherapie. Het centrum zal naar verwachting komende zomer van start gaan.
Het nieuwe R&D centrum heeft een unieke onderzoeksaanpak waarbij onder één dak fundamenteel wetenschappelijk onderzoek gecombineerd wordt met vroegtijdige  proof-of-concept-testtrajecten. Deze aanpak biedt het centrum de noodzakelijke wetenschappelijke basis om bij onderzoekstrajecten in een vroeg stadium over te stappen van dierlijke modellen naar kleinschalige klinische proefopstellingen voor diabetes type 1.

Onderzoek diabetes type 1 bleef achter
In de afgelopen decennia richtten diabetesonderzoekers en farmaceutische bedrijven zich voornamelijk op diabetes type 2, vanwege de enorme toename van mensen met deze ziekte. Diabetes type 1 is een vorm van diabetes mellitus waarbij een behandeling met insuline noodzakelijk is. Helaas is de wetenschappelijke ontwikkeling in de behandeling  van diabetes type 1 de laatste jaren achter gebleven.

“Novo Nordisk zet zich sinds de oprichting in 1923 in om het leven van mensen met diabetes te verbeteren. “We zien het als onze missie om het onderzoek naar diabetes type 1 naar een hoger niveau te brengen. Met het nieuwe R&D centrum gericht op diabetes type 1, willen we het proces versnellen om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om mensen met diabetes type 1 te behandelen. Onze visie is erop gericht om diabetes te voorkomen, te behandelen en uiteindelijk te kunnen genezen”, aldus Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president and chief science officer bij Novo Nordisk

Wereldwijd 6.000 onderzoekers
Wereldwijd zijn ongeveer 6.000 medewerkers van Novo Nordisk actief in onderzoek en ontwikkeling. Novo Nordisk heeft onderzoeksinstituten in Måløv (Denmark), Beijing (China) en Seattle (VS).

Bron:  Novo Nordisk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen