17 maart: Open dag in het TweeSteden ziekenhuis

Array

Wil je weten wat er zoal in een ziekenhuis gebeurt? Heb jij wel eens een operatiekamer van dichtbij gezien? Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om in een ziekenhuis te werken? Dan ben je van harte welkom op 17 maart in het TweeSteden ziekenhuis. Op deze dag Open Dag van Zorg en Welzijn zijn onze deuren open voor jou.

OK
Op onze locatie in Waalwijk is de OK opengesteld zodat je kunt ervaren hoe het is om naast de operatietafel te staan. Misschien wat voor jou? Het TweeSteden ziekenhuis biedt namelijk ook een InService opleiding tot OK- of anesthesie assistent. Meer informatie hierover krijg je in de vestiging Waalwijk.

Als je de OK in Waalwijk hebt bezocht, heb je vast de verschillende instrumenten gezien waarmee de specialisten werken. Deze worden natuurlijk intensief gereinigd. Het TweeSteden ziekenhuis heeft een afdeling die zich daarmee bezighoudt. De medewerkers van de Centrale Sterilisatie Afdeling op de locatie Tilburg laten je graag zien hoe dat werkt.

 

Op de foto!
Heb jij of iemand uit je omgeving ooit eens een bezoek gebracht aan de afdeling Radiologie? Even een foto of een echo maken…wat er allemaal bij komt kijken, laten de medewerkers van deze afdeling je zien tijdens de open dag. Of ben je geïnteresseerd in het hart en wil je graag eens zien hoe het er van binnen uitziet? Die mogelijkheid bieden de echocardiografisten van het TweeSteden ziekenhuis tijdens de open dag.

Techniek
De zorg heeft natuurlijk primair de aandacht in een ziekenhuis, ook de keuken, de huishoudelijke dienst en de technische dienst dragen hun steentje bij in het TweeSteden ziekenhuis. Tijdens de open dag laten ook deze afdelingen graag zien wat dit in het dagelijks ziekenhuisleven betekent. Zo kun je op 17 maart een bezoek brengen aan het zogeheten ketelhuis, het kloppend hart van de techniek in het TweeSteden ziekenhuis. Daarnaast kun je een letterlijke blik in onze keuken krijgen. De medewerkers van de keuken leiden je graag rond.

Ook laten de afdelingen cardiologie, functie-onderzoek, longziekten, neurologie, moeder & kind, dietetiek en medische techniek graag zien waar zij zich zoal mee bezighouden in het TweeSteden ziekenhuis.

Wij zien je graag op 17 maart a.s. in het TweeSteden ziekenhuis, locatie Tilburg en Waalwijk.

Bron: TweeSteden ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen