Raad vraagt om ingrijpen bij verstopt riool Heerlen

Array
Diverse Heerlense raadsfracties hebben wethouder Fred Gillissen (beheer en onderhoud) dinsdagavond gevraagd snel de rioolverstopping aan de Marshallsingel in Heerlerheide op te lossen. Desnoods door toepassing van dwang bij de huiseigenaar die de verstopping veroorzaakt. Het probleem met de rioolverstopping kwam vanochtend aan de orde bij ochtendprogramma van WNL. Drie gezinnen uit Heerlen kunnen al sinds de kerst niet meer naar het toilet voor een ‘grote boodschap’. Oorzaak is een verstopt riool in hun straat. Al verschillende instanties zijn benaderd met het probleem op te lossen, maar steeds zonder resultaat. Het riool zou verstopt zijn geraakt bij de buurman op de hoek die in de schuldsanering zit, zo zegt de bewoner vanochtend bij WNL. Hij kan niets doen omdat hij geen nieuwe schulden mag maken, hierdoor staat de gemeente Heerlen machteloos. Zij kunnen geen actie ondernemen, omdat er geen juridische grond bestaat om in te grijpen bij een particuliere woning. Pas als de volksgezondheid in het geding komt, kan de gemeente in actie komen.
Ingrijpen wordt bemoeilijkt omdat de volksgezondheid nog niet direct in gevaar is, aldus de wethouder. Tot nog toe heeft overleg met de bewoner, die onder bewindvoering staat, niets opgeleverd waardoor diverse omwonenden kampen met stank- en rioolwateroverlast, afwas- en toiletwater in de voortuin en aanwezigheid van ratten. De fracties D66, de Ouderenpartij en Leefbaar Heerlen riepen, naar aanleiding van CDA-vragen, op tot het toepassen van drang en dwang. Wethouder Gillissen zei de mogelijkheid tot het toepassen van dwang en ingrijpen op privéterrein te onderzoeken. Hij beloofde “op zeer korte termijn” zelf poolshoogte te nemen ter plekke.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen