NVN lanceert vandaag mijnnieren.nl

Array

De Nierpatienten Vereniging Nederland lanceert vandaag op World Kidney Day Mijnnieren.nl, een website speciaal voor nierpatienten.

Mijnnieren.nl valt onder het internetportaal Mijnzorgpagina.nl waarin ook Diabetesvereniging Nederland (DVN) en De Hart&Vaatgroep websites hebben.

De nieuwe site biedt mensen met een nierziekte de mogelijkheid om, na registratie, een persoonlijk profiel aan te maken. Mijnnieren.nl bevat een aantal programmaatjes die een nierpatient helpen met bijvoorbeeld het samenstellen van een zoutarme of eiwitarme maaltijd, het bijhouden van de bloeddruk en andere waarden en het checken van overgewicht.

Vaak meer dan één ziekte
Een groot deel van de nierpatienten heeft meer dan één ziekte. Zo zijn combinaties van bijvoorbeeld een nierziekte met slechte bloedvaten en/of suikerziekte geen zeldzaamheid. Het grote voordeel van de samenwerking met patientenverenigingen als Diabetesvereniging Nederland en De Hart&Vaatgroep is dat de nierpatient vanuit de speciale pagina’s voor diabetici en hart- en nierpatienten ook widgets kunnen toevoegen. Hierdoor stelt de patient die aan meer dan een kwaal lijdt zijn eigen pagina samen met een keuze uit widgets die door de samenwerkende patientenverenigingen zijn ontwikkeld.
Op World Kidney Day wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van de nieren en het voorkomen van nierziekten

bron: NVN  bewerking Kies Beter

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen