Open dag GGD Twente: Van consultatiebureau tot veldhospitaal

Array

GGD Twente vreest dat mensen niet alles kunnen zien op Open Dag Van consultatiebureau tot veldhospitaal en van soa-test tot eikenprocessierups: er is genoeg te doen en te zien op de Open Dag van GGD Twente op zaterdag 17 maart.

GGD Twente is dé gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Op 17 maart opent zij haar deuren om iedereen kennis te laten maken met alle activiteiten en diensten. Probleem is echter dat de GGD zo veelzijdig is dat waarschijnlijk niet iedereen alles kan bekijken.

Opgroeien en opvoeden
Kom je met je gezin of is er een kleine op komst, dan kun je (alvast) het mobiele consultatiebureau van binnen bekijken. Bij LOES krijg je tips over de opvoeding van je kinderen of kun je je aanmelden voor gezinsbegeleiding door een `nanny’. Theaterartiesten laten de kleintjes zien hoe ze goed hun handen moeten wassen om infecties te voorkomen, maar ze kunnen natuurlijk ook lekker kleuren of meedoen aan een ballonnenwedstrijd. De stoere jongens en meiden gaan wellicht liever met pappa een kijkje nemen in het mobiele veldhospitaal van de GHOR (die normaal alleen bij calamiteiten wordt ingezet!).

Gezin of gewoon geen zin?
Geen zin in praatjes over opvoeding of een gezond gewicht? Misschien wil je wel meer weten over de risico’s van seks. Wist je dat je bij de GGD niet alleen terecht kunt voor een soa-test, maar ook voor ondersteuning en advies over seksualiteit? Als je niet zeker weet of je misschien homosexueel bent, seks tegen je zin hebt of gewoon een vraag hebt over anticonceptie.
Ga je voor stage naar het buitenland of toch met de familie all-inclusive naar een resort? Maak nu alvast een afspraak voor het speciale spreekuur op de 17e. Alleen die dag krijg je namelijk 50% korting op de consultprijs en ga je deze zomer nog gezond op reis. Wel even een plek reserveren via             0900 4893 893       of www.ggdtwente.nl (vraag naar de voorwaarden).
Op de terugweg kun je dan langs de bus van Tactus Verslavingszorg als je meer wilt weten over het gebruik en de gevaren van alcohol en drugs.

Van eikenprocessierups tot röntgenkamer
Niet alleen teveel om te bekijken, maar ook teveel om op te noemen. Wat dacht je van onze tuberculosebestrijding? Neem eens een kijkje in een röntgenkamer. Of wil je liever weten hoe je een teek kunt verwijderen of hoe het nu precies zit met die akelige eikenprocessierups? En je hebt vast wel eens wat gelezen over de inspecties van de GGD in de kinderopvang. Maar wat inspecteren we dan? En wist je wel dat we ook inspecties doen bij seksinrichtingen of tattoo-shops? We houden er over op. Want of het nu gaat over huisvervuiling door zorgmijders of gewoon je eigen binnenmilieu bij je thuis, we laten het allemaal zien op:

Zaterdag 17 maart, Open Dag GGD Twente in Enschede van 11 tot 16 uur. GGD Twente zit aan de Nijverheidstraat 30 in Enschede op loopafstand van het station.

bron: Gemeente Twenterand

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen