Tweede editie talkshow Studio Erasmus

Array

Donderdag 22 maart vindt de tweede editie plaats van Studio Erasmus, de luchtige talkshow van de Erasmus Universiteit Rotterdam in debatcentrum De Unie. Wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) gaan in op hun onderzoek en het nieuws. Deze keer gaat het over het dodelijke griepvirus, de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden en familiebanden, waarover ook een tentoonstelling in Museum Rotterdam.

Te gast tijdens de 2e editie van Studio Erasmus zijn onder andere Ron Fouchier (viroloog, Erasmus MC) over het dodelijke vogelgriepvirus dat hij met zijn team ontwikkelde.

Econoom prof.dr. Justus Veenman van de Erasmus School of Economics en student Jeroen Verhoeff van het studentenevenement EFR Business Week praten over de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden. Ook onze (ex-)studenten krijgen te maken met een krimpende arbeidsmarkt, maar zij zijn beter dan lageropgeleiden in staat de (tijdelijke) problemen te overwinnen. Dit danken ze aan onderwijs dat hun kennis en vaardigheden zo kneedt dat ze goed zijn voorbereid op de moderne flexibele arbeidsmarkt.’

Sociologe Pearl Dykstra gaat in op haar onderzoek over familiebanden en de tentoonstelling ‘Familie’ die momenteel daarover te zien is in Museum Rotterdam.

Filosoof dr. Tim de Mey duikt op de waan van de dag in de rubriek ‘De prof leest de krant’ en promovenda Claudine de Meijer (iBMG) geeft het minicollege ‘Vier jaar in vier minuten’ over haar proefschrift over de stijging van de zorgkosten. Er is muziek van Surface Noise.

Studio Erasmus is een nieuw maandelijks initiatief van Studium Generale, Erasmus Cultuur en Erasmus Podium.

Nadere informatie:
Toegang gratis (reserveren aanbevolen via [email protected] 19.30 uur, borrel na afloop

bron: Erasmus Universiteit.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen