Documentaire ‘Dat Beloof Ik’ deel 2

Array

In de serie “DAT BELOOF IK” zijn zeven jonge dokters de afgelopen vier jaar gevolgd. Deze documentaire geeft een persoonlijke kijk in het leven van zeven individuen en hun ervaringen als arts. Ook mensen die het dichtst bij de artsen staan, zoals hun ouders en familieleden, geven hun kijk op het artsenleven. Op dinsdagavond 13 maart is de première van deze documentaire in Filmtheater ’t Hoogt (Zaal 1) in Utrecht.

De jonge artsen zijn in het UMC Utrecht opgeleid en verschillen in taakopvattingen, idealen, opvoeding, maar vooral in de keuze van hun vervolgopleiding. Welke keuzes hebben ze de afgelopen jaren gemaakt? In hoeverre is het hen gelukt om hun waarden en dromen vast te houden waaraan zij in het begin van hun loopbaan voor stonden? ?DAT BELOOF IK? deel 1 is in 2008 verschenen. De artsen zijn verder gevolgd in hun professionele en persoonlijke ontwikkelingen vanaf het moment van afstuderen.

De zeven jonge dokters
Anna is gestopt met de opleiding tot specialist in de pathologie en volgt een andere opleiding.
Susan heeft drie kinderen en is in opleiding tot revalidatiearts. Zij combineert haar taken als arts met het moederschap.
Roy heeft net gehoord dat hij is uitgekozen voor de opleiding tot chirurg. Samen met zijn familie viert hij deze grote stap in zijn leven.
Eva is tropenarts en doet nog wat extra chirurgische ervaring op voordat ze naar Afrika vertrekt.
Mienke is in opleiding tot anesthesist en geniet daarvan, maar mist af en toe de creativiteit.
Dawi volgt de opleiding tot geriater en beseft dat hij extra aandacht moet besteden aan meer structuur in zijn werkwijze.
Stephan is in opleiding tot neuroloog en merkt dat zijn persoonlijke problemen invloed hebben op zijn werk.

De makers van de documentaire willen het mooie en tegelijk het moeilijke van het artsenvak op een positieve manier naar buiten te brengen.
De rode draad die door de documentaireserie loopt, is de mens achter de arts en de vraag in hoeverre het deze gemotiveerde jonge mensen lukt, om hun dromen en waarden vast te houden.
De zeven dokters geven een bijzonder openhartige kijk in hun privé- en artsenleven.
De documentaire is naar een idee van Ingrid-Emilie van Cleef ?
Regie, scenario en productie is in handen van Helmie Stil

U kunt een DVD van deel 1 en deel 2 opvragen bij Henriette Dobbelaar,
[email protected]

bron: UMC Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen