ICT Automatisering presenteert mPACSView App op Droidcon 2012 in Berlijn

Array

De Healthcare divisie van ICT Automatisering presenteert op 13 en 14 maart de in huis ontwikkelde Android App mPACSView tijdens de DroidCon 2012 in Berlijn (http://de.droidcon.com). Op dit internationale congres staan de technologische en economische aspecten van het mobiele platform Android centraal. mPACSView ondersteunt radiologen tijdens de werkzaamheden die ook buiten het ziekenhuis uitgevoerd kunnen worden.

Inmiddels heeft Android zich bewezen en het thema dit jaar is: Droidcon evalueert! Op deze technische conferentie voor ontwikkelaars wordt steeds meer aandacht gegeven aan business onderwerpen. Uit ruim 130 inzendingen is de inzending van ICT Automatisering geselecteerd. 

Radiologen werken meer en meer buiten het ziekenhuis, echter eenvoudig is dit niet, er moet in vele gevallen ingelogd worden op een speciale omgeving waarbij een laptop of pc benodigd is. Kortom niet een oplossing van deze tijd. Een radioloog wil de medische beelden kunnen zien op elke moment van de dag en op elke plaats, de uitvoering en bediening moet eenvoudig zijn en de privacy van de patient dient gewaarborgd te blijven.

Met de mPACSView App is het mogelijk om op een Android tablet medische beelden te bekijken en annotaties (aantekeningen) te maken. De hoge mate van beschikbaarheid van de medische beelden en het snel doorlopen van de medische beelden zijn hierbij van groot belang voor de werkzaamheden van een radioloog. De mPACSView App is dan ook in nauwe samenwerking met een groep Nederlandse radiologen ontwikkeld.

De beperkte hardware resources van een tablet en het niet mogen opslaan van de privacy gevoelige data op de tablet levert een aantal uitdagingen op om de medische beelden vloeiend te tonen.

De lezing van ICT Automatisering richt zich op een aantal van de technische uitdagingen die door slimme inzet van technologie een mooie oplossing voor de radioloog van deze tijd heeft opgeleverd.
Over ICT
ICT biedt hoogwaardige technologische oplossingen op het gebied van informatie en communicatie technologie in diverse functionele toepassingsgebieden, met name Automotive, Logistics, Machine & Systems, Industrial Automation, Energy & Utilities en Healthcare. Het bedrijf is actief in Nederland en Duitsland. De oplossingen die ICT haar klanten biedt liggen op het terrein van detachering van ervaren en hoogopgeleide werknemers, realiseren van systeemoplossingen op projectbasis en het bieden van services voor het in stand houden van ICT systemen. Via deelnemingen is ICT tevens actief in de sectoren Verkeer & Vervoer en Testen.

Voor nadere informatie:
Gineke van Don, Manager PR & Communications ICT Automatisering N.V.
Telefoon: 0180-646000
Website: www.ict.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen