Voorzitter Raad van Toezicht voor Technologisch TopInstituut BMM

Array

Het BioMedical Materials programma (BMM) heeft Roger van Boxtel per 1 maart benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht.Van Boxtel (1954) heeft een brede bestuurlijke ervaring en kent een lange staat van dienst als politicus bij D66. Hij was werkzaam als beleidsadviseur, strategisch organisatieadviseur en interimmanager bij o.a. Gemeente Amsterdam, de VNG, Andersson Elffers en Felix. In 1994 werd Van Boxtel gekozen in de Tweede Kamer. Tot 1998 was hij vicefractievoorzitter en eerste woordvoerder voor volksgezondheid. Van 1998 tot 2002 was hij minister voor Grotesteden- en Integratiebeleid.

Na het aftreden van Paars II is hij teruggekeerd naar het bedrijfsleven, naar de zorg. Toch blijft Van Boxtel politiek actief. Hij was in 2011 lijsttrekker voor D66 bij de Eerste Kamerverkiezingen en is sindsdien fractievoorzitter. Sinds 2004 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis.

Nevenfuncties
Naast zijn dagelijks werk heeft hij meerdere nevenfuncties vervuld. De afgelopen jaren zette hij zich onder meer in als Voorzitter Raad van de NPS, Voorzitter Humanistisch Verbond, voorzitter van de ondernemersvereniging De Groene Zaak en als lid Taskforce Biodiversiteit.

“Ik kijk uit naar mijn betrokkenheid bij het BMM programma”, aldus van Boxtel. “Deze vorm van publiek private samenwerking levert een belangrijke bijdrage aan de innovatiekracht en de internationale profilering van Nederland. En de resultaten zijn van direct belang voor maatschappij, economie en patient.”

Emiel Staring, Algemeen Directeur BMM: “Wij zijn bijzonder verheugd dat de heer Van Boxtel de functie van voorzitter van de Raad van Toezicht heeft aanvaard. Het is een belangrijk signaal dat de heer Van Boxtel direct betrokken wil zijn bij de ontwikkeling van radicaal nieuwe behandelwijzen voor de gezondheidszorg van de toekomst.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen