Fout op fout – doodzieke asielzoeker krijgt alsnog verblijfstatus

Array

Minister Leers heeft op 9 maart 2012 alsnog een verblijfsvergunning gegeven aan een afgewezen Chinese asielzoeker, die wegens een hepatitis B infectie en leverfalen doodziek bleek na zijn vrijlating uit het Detentiecentrum in Rotterdam. Vrienden van de asielzoeker trokken aan de bel, waarop artsen vaststelden dat hij in levensgevaar was. De man werd overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam waar hij in coma raakte en met spoed een nieuwe lever kreeg. De operatie slaagde.

Vluchtelingenwerk heeft een klacht ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die stelt een onderzoek in. De 27-jarige man blijkt al jaren recht te hebben op een status, maar werd telkens afgewezen.Zie voor verdere toelichting daarop een artikel in vk.nl
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen