Grootste landelijke Open Dag Zorg en Welzijn ooit

Array

Twaalfde editie op zaterdag 17 maart
Bijna 1.250 zorg- en welzijnslocaties openen aanstaande zaterdag hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn. Dit is de grootste landelijke Open Dag ooit sinds de start van dit evenement twaalf jaar geleden.

De Open Dag Zorg en Welzijn activiteiten worden gecoördineerd door de regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn. Zorg- en welzijnsorganisaties hebben zich tot het laatste moment massaal in hun regio aangemeld. Redenen als het imago van de sector te versterken, mensen inzicht te geven in de laatste ontwikkelingen en om het grote publiek kennis te laten maken met het werk binnen de sector, liggen hieraan ten grondslag. In 2011 bezochten ruim 600.000 bezoekers de Open Dag.

Ook veel bekende Nederlanders zetten zich in voor deze dag. Isa Hoes, André van Duin, Chazia Mourali, Leontien van Moorsel, Koert-Jan de Bruijn, Youri Mulder, Ruud Feltkamp, Babette van Veen, Christophe Haddad, Winston Post, Maureen du Toit en vele anderen komen deze dagen en op zaterdag 17 maart in actie. De bekende Nederlanders zetten zich op verschillende manier in om aandacht te vragen voor de Open Dag. Ze treden op in filmpjes, lenen hun stem in radiocommercials en bezoeken locaties door heel Nederland.

Isa Hoes roept iedereen op om naar de Open Dag te gaan: “de reden dat ik de Open Dag een warm hart toe draag komt voort uit de situatie waar mijn moeder in zat. Zij had het laatste jaar van haar leven veel verzorging nodig. In die periode heb ik veel respect gekregen voor de medewerkers van het verpleeghuis waar ze woonde.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen