Ouders op weg naar Zwitserland

Array

De NOS bericht dat de bus met volle snelheid tegen een muur van een parkeerplaats gereden EPA

Ouders van de kinderen die betrokken zijn bij het ongeluk met een Belgische skibus zijn op weg naar Zwitserland. De Belgische regering zet twee defensievliegtuigen in om de ouders naar Zwitserland te brengen en gewonde kinderen terug te halen. Er is ook opvang geregeld voor de ouders in Zwitserland.

Bij het ongeluk in een tunnel in het zuiden van het land kwamen 28 mensen om het leven. Onder hen zijn 22 kinderen van scholen uit het Belgische Heverlee en Lommel.

Ze waren op de terugweg van een skivakantie, toen de bus met volle snelheid tegen een veiligheidsnis in de tunnel reed. De twee chauffeurs kwamen ook om het leven.

Getelefoneerd
Op de Sint-Lambertusschool in Heverlee, een van de getroffen scholen, is de hele nacht gebeld om informatie te krijgen. “We hebben onmiddellijk contact opgenomen met de directie van de reisorganisatie en de begeleiders”, zegt schooldirecteur Marc Carels tegen de VRT. “Er is de hele nacht getelefoneerd, maar veel meer zijn we niet te weten gekomen dan dat er een vreselijk ongeluk gebeurd is.”

Er is vandaag een psycholoog op de school aanwezig om ouders en kinderen op te vangen. De pers wordt daarbij op afstand gehouden.

Het is nog niet duidelijk of de klassen vandaag door zullen gaan op de school.

Trieste dag
Premier Elio Di Rupo heeft met ontzetting gereageerd. Hij noemde het “een heel trieste dag voor Belgie”. “De regering zet momenteel alles op alles om de familieleden van de betrokken slachtoffers zo goed mogelijk te informeren”, zei hij. Hij zal vandaag ook naar Zwitserland reizen.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, noemt het busongeluk “onbegrijpelijk”. Hij heeft nog geen idee wat de oorzaak kan zijn. Volgens hem was er wel direct veel hulp aanwezig. “Onmiddellijk was er veel Zwitserse politie ter plaatse, er waren ook meteen veel hulpverleners van de verschillende ziekenhuizen in de regio op de plaats van het ongeluk”, aldus Reyners.

De Vlaamse minister-president Kris Peeters heeft zijn “diepste medeleven” betuigd met de slachtoffers en hun familie.
Bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen