CDC Complete tandzorg in Best maakt tandheelkunde betaalbaar

Array

Start met concurrentiestrijd door speciale weggeefacties
Sinds 1 januari jl. is het experiment van start gegaan waarin tandartsen eigen tarieven kunnen hanteren. De bedoeling hiervan is dat tandartsen gaan werken op basis van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Er is daardoor meer vrijheid voor praktijken om de onderlinge concurrentie aan te gaan, uiteraard met behoud van kwaliteit. CDC Complete tandzorg in Best is één van Nederlands grootste allround tandheelkundige kliniek. Door de schaalgrootte behandelt CDC de afgelopen 13 jaar jaarlijks meer dan 2500 nieuwe patienten. De kliniek beschikt over een speciaal ingericht narcosecentrum en een anesthesieteam voor patienten die extreem bang zijn voor de tandarts.

Narcosebehandeling nu gratis bij speciale behandeling
Zorgverzekeraars vergoeden in de regel geen narcosebehandelingen bij een tandheelkundige ingreep. Een bezoek aan de tandarts wordt dan vaak jaren uitgesteld, waardoor het gebit zienderogen achteruit kan gaan. Door grote infecties in de mond, kunnen andere gezondheidsklachten ontstaan, zoals hart- en vaatziektes, beroertes. Ook kunnen deze mensen in een isolement geraken en psychische problemen gaan ervaren. Ze gaan anders lachen, praten en eten.

Om deze groep patienten toch te kunnen helpen, biedt CDC Complete tandzorg nu de behandeling onder narcose gratis aan. Dit betreft alleen als het gebit er zodanig slecht aan toe is en dat het verwijderen van slechte resterende tanden en het plaatsen van een kunstgebit de beste oplossing is.

Gratis persoonlijk advies en begeleiding
Op basis van een eerste intakegesprek, mondonderzoek en eventuele röntgenfoto’s wordt een behandeladvies en begroting gegeven. Bij CDC begeleiden zorgconsulenten de patienten door het behandeltraject en bieden hulp bij de vergoedingsaanvragen bij de zorgverzekeraars.

Eigen bijdrage door CDC vergoed bij klikgebit
Ook wil CDC de behandeling voor een klikgebit geheel gratis maken voor haar patienten. Indien blijkt dat de kaken zodanig slinken en een losse prothese niet goed passend meer is te maken, komt men in aanmerking voor een klikgebit.; een kunstgebit dat op twee implantaten wordt vast geklikt. In de regel wordt deze behandeling vergoed door de verzekeraars. De zorgconsulenten van CDC helpen bij de vergoedingsaanvragen. CDC wil nog meer doen door de eigen bijdrage van € 125,- terug te betalen aan de patienten.

Hoe lang deze consulten en behandelingen gratis weggegeven blijven worden, is afhankelijk van het animo. Het is voor CDC een experiment dat tot 1 mei a.s. loopt. Daarna wordt de balans opgemaakt.

bron: CDC Complete tandzorg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen