Kunstcollectie UMC St Radboud in Museum Het Valkhof

Vanaf 17 maart is in Museum Het Valkhof in Nijmegen een selectie te zien van kunst uit het UMC St Radboud. Onder de naam van ‘The French Connection’ zijn deze werken voor een periode van vier maanden te bewonderen. In de kunstcollectie van het UMC St Radboud zijn Franse kunstenaars goed vertegenwoordigd.

Omdat in Nederland kunstcollecties vooral gericht zijn op werken uit Amerika en Engeland is de collectie van het Radboud dan ook bijzonder. Voor het eerst in Nederland wordt een collectie van een universitair medisch centrum buiten het ziekenhuis tentoongesteld.  Museum Het Valkhof en het UMC St Radboud willen deze werken graag tentoonstellen voor een breed publiek.

Vraagstukken van ziekte en gezondheid
De hedendaagse Franse kunst is beeldbepalend vertegenwoordigd in de kunstcollectie van het UMC St Radboud. Kunstcoördinator Daan Van Speybroeck van het Radboud zoekt voortdurend naar kunstenaars die in dialoog zijn met de medische wereld, gaande van zorg en troost tot geneeskundig onderzoek en een specifieke benadering van het lichaam. Opvallend is dat over het algemeen Franse kunstenaars meer affiniteit hebben met de medische wereld dan Nederlandse kunstenaars. Zij geven op uiteenlopende wijze en op hoog artistiek niveau vorm aan thema’s als patientenzorg, onderwijs en onderzoek.

Exposerende kunstenaars
Jean-Michel Alberola, Vincent Corpet, Gérard Garouste, Jean Le Gac, Ernest Pignon-Ernest, Eric Poitevin, Catherine Poncin, Francois Rouan, Georges Rousse, Samual Rousseau, Alain Séchas, Pierrick Sorin en Carmelo Zagari.

Algemene informatie
De tentoonstelling ‘The French Connection’ is van 17 maart tot en met 22 juli 2012 te bezichtigen.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen,

Open: di-zo: 11-17; op de maandagen in de korte vakanties.

Entree: 19 jaar en ouder € 8,00; 6 t/m 18 jaar € 4,00; Gezinsticket (2 volwassenen + max. 3 kinderen) $20,00,

Museumkaart gratis. Medewerker UMC St Radboud gratis toegang tijdens duur tentoonstelling.

bron: UMC St Radboud