Leerlingen Nova College brengen bezoek aan de Zorgtrailer

Array

In verband met de aankomende Open Dag Zorg en Welzijn, op 17 maart aanstaande, bezochten leerlingen van het Nova College op dinsdag 13 maart de Zorgtrailer op het terrein van het Slotervaartziekenhuis.

De zorgtrailer laat op een leuke manier kennis maken met de zorg. De speciaal gebouwde vrachtwagen is ingericht met interactieve touchscreens en een bioscoop om in 3D de bijzondere kanten van een carrière in de zorg te ervaren.

De zorgambassadeur van het Florence Nightingale Instituut en Lenny Keylard, leerling Gipsverbandmeester, ontvingen de leerlingen van het Nova College. De meeste leerlingen herkenden Lenny van zijn deelname aan het programma the Voice of Holland en vroegen of hij ook een lied kon zingen. Helaas, Lenny had zijn gitaar niet bij zich. Hij had wel een aansprekend verhaal over zijn eigen zoektocht naar een voor hem passend beroep. De leerlingen luisterden aandachtig naar wat het beroep allemaal inhoudt, maar waren vooral geïnteresseerd in het opleidingstraject. Ook waren er die wilden weten welke opleidingen je moet volgen om als verpleegkundige in een ziekenhuis te werken.

De leerlingen uit het vierde jaar van het VMBO gaven aan het lastig te vinden om een geschikte beroepsrichting te kiezen. Zij zullen komende zaterdag een zorginstelling in de buurt bezoeken, om meer informatie te krijgen over een beroep in de zorg. Voordat zij weer vertrokken naar school om zich voor te bereiden voor het examen namen zij foldermateriaal en de krant van de Open Dag
mee.

Contactpersoon: Waheeda Abdoelrahman van SIGRA

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen