Wetenschapstoren stroomt vol

De Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein loopt vol met wetenschappers van het Erasmus MC en ondernemingen die daaruit zijn voortgekomen.

Broedplaats
De Science Tower dient als ‘broedplaats’ en biedt huisvesting aan beginnende medische ondernemers. Die krijgen er advies van de afdeling Kennistransfer van het Erasmus MC, onder meer over subsidies en juridische zaken.

OnderzoekerVertalen
De ondernemers kunnen in de ‘blokjestoren’ kostbare laboratoria delen en ontvangen er ondersteuning van het netwerk van universiteiten en UMC’s in de regio. In de toren wordt wetenschappelijk kennis ‘vertaald’ naar bruikbare producten.

Op eigen benen
De nieuwe Health & Life Sciences Incubator biedt ruimte voor wetenschappers die een bedrijfje willen starten. Voor hen is 845 vierkante meter in de wetenschapstoren gereserveerd. De bedoeling is dat beginnende bedrijven na een paar jaar zelfstandig verder gaan, zodat de ruimte vrijkomt voor andere
starters. Sinds 2000 zijn vanuit het Erasmus MC dertig ondernemingen voortgekomen die nu op eigen benen staan

Nog een starter
Een grote organisatie die ooit begon in het Erasmus MC, is Viroclinics, dat onderzoek verricht naar virussen en de behandeling ervan. Sinds kort huurt deze onderneming 3.000 vierkant meter in de Science Tower. Al langer in de toren is River Diagnostics gevestigd, gespecialiseerd in ramanspectroscopie.

Gunstige ligging
De Rotterdam Science Tower heette voorheen Europoint en staat vlakbij metrohalte Marconiplein. Per auto is het enkele minuten tot de A20. Rotterdam. Airport is ook dichtbij.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen