Intervisiebijeenkomst: hoe richt ik de zorgadministratie in in de GGZ?

Op 21 februari heeft Minister  Schippers aangekondigd dat de tweedelijns GGZ per 2013 overgaat naar prestatiebekostiging. Daarmee komen er veel veranderingen op u af. Eén daarvan is de herinrichting van de afdeling zorgadministratie. Hierover organiseren Eleos, GGZ Delfland en RiaggZuid samen met Q-Consult op 5 april de intervisiebijeenkomst  ‘de zorgadministratie in ontwikkeling’.

Veel GGZ-instellingen richten zich op dit moment op het verbeteren van de bronregistratie. Bij het onder de loep nemen van de administratieve processen hoort ook het vormgeven van de afdeling zorgadministratie: Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden? Wat is de plaats in de organisatie? En welke competenties hebben de medewerkers nodig met de overgang naar prestatiebekostiging?

Samen weten we meer dan alleen
Eleos, GGZ Delfland en RiaggZuid hadden behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaringen. “Samen weten we meer dan alleen. Het is altijd heel leerzaam om te horen hoe andere instellingen bepaalde zaken aanpakken.” Daarom organiseren we deze bijeenkomst. Zo brengen we verschillende instellingen bij elkaar om met en van elkaar te leren.

Kosteloos
Deze bijeenkomst is kosteloos voor medewerkers uit GGZ-instellingen. De inhoud is voornamelijk gericht op HEAD’s en hoofden zorgadministratie, senior medewerkers zorgadministratie of beleidsmedewerkers van GGZ-instellingen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen GGZ-instellingen ervaringen uitwisselen en hun eigen vraagstukken inbrengen.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Of wilt u meer informatie? Dat kan door te mailen naar [email protected]

 

Recente artikelen