Open Dag Zorg en Welzijn trekt in Amsterdam tienduizend bezoekers

Array

Zaterdag 17 maart hebben zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland massaal hun deuren geopend voor publiek. Op ruim 70 locaties in groot Amsterdam (waar onder Amstelveen, Diemen, Purmerend, Zaanstreek en Waterland) kon iedereen, van jong tot oud, met eigen ogen zien hoe het werken bij zorg- en welzijnsinstellingen eruit ziet en wat de medewerkers dagelijks doen.

Naar schatting tienduizend mensen kwamen in groot Amsterdam af op de twaalfde editie van de open dag, die dit jaar voor het eerst onder de naam Open Dag van Zorg en Welzijn werd georganiseerd, door de regionale arbeidsmarktorganisaties voor zorg en welzijn. De open dag laat zorg en welzijn in de volledige breedte en diversiteit zien. Van ziekenhuis tot kraamzorg en van verzorgingshuis tot gehandicaptenzorg. Duizenden medewerkers deden zaterdag hun uiterste best om bezoekers een uniek kijkje achter de schermen te geven.

Op sommige locaties was sprake van topdrukte en op andere locaties was het gezellig druk. Ook hebben een aantal bekende Nederlanders de Open Dag van Zorg en Welzijn bezocht, zoals Gerda Havertong, Chazia Mourali en de popgroep Alderliefste, die een optreden gaven.

Het was de grootste editie van de open dag ooit, waar landelijk meer dan 1250 locaties aan meededen. Van academische ziekenhuizen tot zzp’ers, van gesloten jeugdzorgorganisaties tot kinderboerderijen, van Groningen tot Maastricht en van Texel tot Goes: overal stonden zorg- en welzijnsmedewerkers klaar om uitleg over hun werk te geven en hulpmiddelen te demonstreren. Zelfs diverse operaties konden live worden bijgewoond.

De Open Dag van Zorg en Welzijn wordt ieder jaar georganiseerd op de derde zaterdag in maart en is een initiatief van RegioPlus. RegioPlus is het landelijke samenwerkingsverband van de zestien regionale arbeidsorganisaties in de sector. De Open Dag in de regio groot Amsterdam wordt gecoördineerd door SIGRA. Het doel van de Open Dag van Zorg en Welzijn is om het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. Veel bezoekers komen ook naar de dag vanwege interesse in een opleiding, studie of baan in de sector. De volgende Open Dag van Zorg en Welzijn is op zaterdag 16 maart 2013.

Contactpersoon: Waheeda Abdoelrahman van SIGRA

bron: SIGRA

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen