Deadline aanleveren kwaliteitseisen afdeling spoedeisende hulp verlengd

Array

Vorig jaar onderzocht de inspectie de kwaliteit van de afdelingen spoedeisende hulp bij ziekenhuizen. Ziekenhuizen die niet aan dit onderzoek hebben deelgenomen moeten op basis van het onderzoeksrapport van de inspectie hun eigen spoedeisende hulpafdeling beoordelen en hierover rapporteren. De termijn om te rapporteren is naar 1 mei 2012 verlengd.

De inspectie onderzocht door middel van een representatieve steekproef 33 van de 100 ziekenhuizen. Hiervan voldeden 32 ziekenhuizen aan de minimale kwaliteitseisen. Ondanks deze kwaliteitsslag is de inspectie van oordeel dat er verdere verbeteringen nodig zijn. De huidige normen zijn een ondergrens. De inspectie roept de medische beroepsverenigingen en ziekenhuizen op om de kwaliteitsnormen aan te scherpen. Op die manier kan de kwaliteit van de spoedeisende hulp naar een hoger niveau worden gebracht.

Ziekenhuizen die niet zijn getoetst, moeten op basis van het onderzoeksrapport hun eigen afdeling spoedeisende hulp beoordelen en hierover rapporteren. Uiterlijk 1 mei 2012 moeten zij aan de inspectie rapporteren in hoeverre de afdeling spoedeisende hulp voldoet aan de minimale kwaliteitseisen.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen