Idee voor ZGV: zo goed als thuis (Het Beste Idee voor ZGV)

Idee van Lisa Fokker: een speciaal programma met extra diensten zoals, het bestellen van een bosje bloemen om de kamer wat op te vrolijken of het kopen van een lekkernij. Het programma kan ook uitgebreid worden door extra activiteiten aan te bieden voor patienten die bijvoorbeeld niet veel bezoek krijgen, zodat ze toch bezig zijn en met elkaar kunnen kletsen. Zij zit nu in de halve finale van ‘Het Beste Idee voor ZGV’? Stem ook voor haar initiatief! 

De halve finalisten en finalisten voor de wedstrijd ‘Het Beste Idee voor ZGV’ zijn bekend. Er zijn maar liefst 147 ideeen ingezonden. De raad van advies koos 17 ideeen. Vier ideeen gaan rechtstreeks door naar de finale en dertien ideeen maken nog kans op een plek in de finale.

Wie stemt u naar de finale van?

Categorie gastvrijheid

Gastheer/gastvrouw ZGV | Henk van de Hoef

Een gastheer of gastvrouw in de centrale hal van het ziekenhuis gedurende kantoortijden. De gastheer/gastvrouw benadert pro-actief de bezoekers en vraagt of ze hulp kunnen gebruiken.

Interne verwijzingen | Albert Faber

Het ziekenhuis heeft drie vleugels, namelijk vleugel A, B en C. Elke vleugel heeft ook zijn eigen kleur. De letters A,B en C op de wegbewijzeringsborden de kleur geven waarmee ze corresponderen.

Routeplanning door het ziekenhuis | Damian van den Berg

Een computer met touchscreen bij de ingang van het ziekenhuis. Daar kan je je bestemming invoeren van een afdeling of van een specifieke arts of polikliniek. Je krijg dan een digitale wegwijzer die je door het hele ziekenhuis naar je bestemming brengt.

Zo goed als thuis | Lisa Fokker

Een speciaal programma met extra diensten zoals, het bestellen van een bosje bloemen om de kamer wat op te vrolijken of het kopen van een lekkernij. Het programma kan ook uitgebreid worden door extra activiteiten aan te bieden voor patienten die bijvoorbeeld niet veel bezoek krijgen, zodat ze toch bezig zijn en met elkaar kunnen kletsen.

IC/MC smoelengalerij | Hetty Borggreve

Een smoelengalerij op de muur van een patientenkamer met de foto`s en namen van de dienstdoende verzorgenden van dat moment van de dag. Hierdoor weten de bezoekers wie er voor hun dierbare zorgt en welke verantwoordelijke er op de dag aangesproken kan worden.


Categorie zorg

Safety guard | Ouassim Bouhalhoul

Een armband met een alarmknopje waarmee patienten de artsen kunnen alarmeren, waarbij de arts of verpleegkundige tevens de locatie van de patient kan vastleggen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer een patient op het toilet onwel wordt.

Uitleg over operaties met behulp van plaatjes en illustraties | Sohijl Omid

Beeldmateriaal gebruiken bij de uitleg van operaties. Dit geeft de patient een beter beeld van de operatie en weet de patient beter wat hem of haar te wachten staat.

Helpende hand voor radiologie | Robert Memelink

Een steun, in de vorm van een hand of greep, helpt onnodige röntgenfoto’s bij armbreuken voorkomen.


Categorie voeding

Favoriete recept | E. Pascaud

Langdurige zieken af en toe hun lievelingseten laten eten.

Afrekenen met slechte kantinegewoontes | Syreeta Jong

Op de kassabon, die je bij het afrekenen krijgt in het ziekenhuisrestaurant, extra informatie over de gekochte producten. Daarnaast kunnen tips en suggesties vermeld worden voor een gezondere keuze.

Kookworkshop door en voor patienten | Ettje Feenstra

Een kookworkshop voor patienten onder begeleiding van een kok en dietist. Het gerecht dat bereid wordt op de kookworkshop wordt aan alle patienten op de afdeling geserveerd.


Categorie sport en bewegen

Draag het uit! | Karen Tol

Sportkleding in de kleuren van het ziekenhuislogo en een tekst als: ‘het sportziekenhuis van Nederland’. Werknemers kunnen tegen gereduceerd bedrag kleding aanschaffen of via een bon in het kerstpakket.

Toelichting ideeen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen