Neelie Kroes bezoekt ‘Slimste regio van de wereld’

0
128

Eurocommissaris Neelie Kroes brengt op maandag 26 maart een werkbezoek aan Brainport Regio Eindhoven, de ‘Slimste regio van de wereld’. Kroes, die de portefeuille Digitale Agenda heeft, gaat op werkbezoek bij Societeit Andromeda, Philips, de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) en Automotive Campus NL. Op de HTCE wordt ’s middags de officiele oprichtingsvergadering van de coöperatie Slimmer Leven 2020 gehouden.

Het werkbezoek start ’s ochtends bij de Societeit Andromeda in Eindhoven. Kroes wordt verwelkomt door Brigite van Haaften (gedeputeerde Provincie Noord Brabant). Societeit Andromeda is een huiskamer en gemeentelijk steunpunt waar senioren uit de wijk Eckart en Luytelaar elkaar kunnen ontmoeten en informatie kunnen krijgen. Daar worden projecten gepresenteerd die er voor zorgden dat Brainport Regio Eindhoven in juni 2011 door het Intelligent Community Forum (ICF) in New York werd uitgeroepen tot ‘Most Intelligent Community of the Year’.

Op de High Tech Campus Eindhoven wordt Neelie Kroes ontvangen door Rob van Gijzel (burgemeester van Eindhoven en voorzitter Stichtingsbestuur Brainport) namens Brainport Regio Eindhoven. De EU-commissaris wordt daarna  rondgeleid op de campus door Frans van Houten (CEO Philips) en krijgt een demonstratie bij Philips Research. Tijdens de rondleiding krijgt ze oplossingen te zien voor het Europese active and healthy aging initiatief. Ook wordt in de aanwezigheid van Neelie Kroes en Bert Pauli (gedeputeerde Provincie Noord Brabant) de coöperatie Slimmer Leven 2020 officieel gelanceerd. Deze coöperatie wil door slimme technologische toepassingen een hogere kwaliteitsbeleving op het gebied van zorg, wonen en welzijn realiseren.

Coöperatie Slimmer Leven 2020
De coöperatie is een georganiseerde samenwerking binnen Zuidoost-Nederland met Brainport Regio Eindhoven als kern. Binnen deze samenwerking zijn partijen gebundeld met een gedeelde ambitie: zorgen voor significante doorbraken op het gebied van zorg, wonen en welzijn die op de lange termijn ook kostenbesparing voor de maatschappij opleveren. Met Slimmer Leven 2020 beogen de samenwerkingspartners een doorbraak in het behouden en versterken van een hoge kwaliteit van leven voor mensen door ontwikkeling en brede toepassing van voor burgers waardetoevoegende technologische en innovatieve concepten.

Werkbezoek Helmond
Op de Automotive Campus NL in Helmond wordt Neelie Kroes welkom geheten door Yvonne van Mierlo, wethouder van de gemeente Helmond. Vervolgens lichten de bedrijven TomTom en TNO diverse lopende projecten toe.

Bron: Brainport Regio Eindhoven

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelInnovatiefonds Zorgverzekeraars wil betere zorg voor ggz-cliënt
Volgend artikelHulp aan kwetsbare moeders bedreigd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.