NPCF zoekt voorzitter die mensen bindt

De NPCF zoekt per 1 juli 2012 een voorzitter (m/v) voor 2 dagen per maand
De voorzitter leidt het bestuur van de NPCF. Het bestuur is de ‘regisseur’ van de federatie.
Het bestuur heeft drie leden en een onafhankelijke voorzitter. Het bestuur heeft de dagelijkse leiding van het bureau en de vertegenwoordiging van de NPCF naar buiten gedelegeerd aan de algemeen directeur.

Wat gaat u doen?
Als voorzitter werkt u aan de versterking van de positie van de NPCF en haar achterban. Binnen de federatie van patientenverenigingen bent u een inspirerend en enthousiasmerend persoon die mensen bindt.

U zit als bestuursvoorzitter de Algemene Ledenvergadering en de bestuursvergaderingen voor. U zorgt op bestuurlijk niveau voor goede contacten met de achterban. U bewaakt met het bestuur de strategische ontwikkeling van de federatie.

Wie bent u?
* U hebt als voorzitter een onafhankelijke positie. Dit betekent dat u geen formele binding hebt met een lid van de federatie.
* U bent een ervaren en kundig bestuurder op landelijk niveau en beschikt over een relevant netwerk. U voelt zich thuis in een complexe omgeving.
* Uw uitstraling is stevig. U bent mensgericht en relativerend.
* U weet mensen te binden en te boeien en werkt mee aan het behouden en vergroten van het draagvlak van de federatie.
* Patienten/consumentenbelangen gaan u aan het hart.
* U kent het werkterrein van de NPCF.

Wat biedt de NPCF u?
Wij bieden u een boeiende positie in een werkveld dat maatschappelijk relevant en politiek uiterst actueel is. U krijgt bij ons de uitdaging om de rol van de patient in het zorgveld te versterken.

U werkt samen met een zeer betrokken achterban en een professioneel bureau.

Hebt u interesse of suggesties?
Stuur voor 16 april 2012 een brief met CV. In deze brief zet u uiteen wat u motiveert om op deze vacature te reageren en waarom u denkt de juiste persoon voor deze functie te zijn.

U stuurt deze brief aan:
Selectiecommissie voorzitter NPCF
t.a.v. mevrouw W. Wind
Postbus 1539
3500 BM Utrecht
E-mailen kan ook: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilna Wind, algemeen directeur via e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of telefoon 030 297 03 03.

Hebt u een suggestie voor een goede kandidaat, dan horen wij dat ook graag. U kunt dan contact opnemen met Wilna Wind of een e-mail met de suggestie naar ons sturen.

advertentieEinde Bericht ___________________________________________