Open Dag ZGT succes

Array

3500 bezoekers, honderden meters gips en vele speurneusdiploma’s
Met ongeveer 3500 bezoekers kijkt ZGT terug op een geslaagde Open dag in ZGT Almelo en Hengelo. De rode loper, het welkom door de gastvrouwen en de leuke weggevertjes die bij de ingang werden uitgedeeld, maakten zichtbaar indruk op de bezoekers.

De meeste bezoekers kwamen gericht voor de doe-dingen zoals het ondergaan van een conditietest, het doen van een scopie of het verkleden als ok-assistent. Zo wilden de bezoekers in Hengelo alles weten over de vaatlaser van Helon (voor mensen met couperose) of lieten ze zich informeren over het slaaponderzoek. De reanimatiedemonstratie op de afdeling cardiologie vond ook gretig aftrek. De OK, waar bezoekers zelf een camera mochten bedienen en wonden mochten hechten, was doorlopend in zowel Hengelo als Almelo in gebruik.Menigeen vergaapte zich aan de apparatuur rondom een ic-bed. Enkele honderden gezondheidspaspoorten zijn verstrekt in het ZGT obesitascentrum in Hengelo. Als vanouds verzamelden zich veel ouders en kinderen bij de kinderafdeling waar honderden kindergezichtjes werden geschminkt. De Edje en Babetje speurtocht was ook dit jaar weer populair. Veel kinderen wisten de letters verspreid door het ziekenhuis goed te vinden. Natuurlijk werden zij daarvoor beloond met een heus speurneusdiploma.

Ook honderden meters gips zijn verwerkt. Bijna elk kind verliet het ziekenhuis met minstens een flintertje gips. SEH verpleegkundigen hebben tijdens de Open dag in Hengelo honderden armen gegipst.  Vanaf 10.30 uur stonden er al kinderen te drentelen bij de SEH kraam: ’Wanneer beginnen jullie?’ Om 16.00 uur bleken er 410 kinderen geweest te zijn. Dat het gips er ’zeker tot dinsdag’ om mocht blijven, was een zeer gewenst antwoord. Dan konden veel juffen en meesters vandaag verrast worden. Aan de ouders werden tips meegegeven zodat het kind in ieder geval wél onder de douche kon.

Opmerkelijk was de belangstelling voor de activiteiten van de geestelijk verzorgers. ‘Veel bezoekers schreven een wenstekst op een tegeltje voor de patienten. Ook deden er veel volwassenen mee aan het levensbeschouwelijke spel,’ aldus de vrijwilligers van de geestelijke verzorging.

Evenals vorig jaar was de afdeling transport weer druk in de weer om honderden kinderen blij te maken met een button met eigen foto.

De zorgstraat van het centrum voor geriatrische traumatologie op de eerste verdieping in Almelo heeft ook veel bezoekers ontvangen. ‘Het publiek was enorm enthousiast, het team ook. De verschillende activiteiten bij onze kramen werden ook door jong en oud uitgevoerd’, volgens het centrum voor geriatrische traumatologie.

Verspreid over de hele dag kwamen er in Hengelo zo’n 1200 tot 1500 bezoekers en in Almelo zo’n 1700 tot 2000 mensen.

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen