Symposium Zorgvoorwaskracht 22 maart

Array

Dit is een origineel bericht van LOC Zeggenschap in Zorg
Het wassen van kleding in Awbz-instellingen is de laatste tijd regelmatig in het nieuws. Hoe organiseren zorgorganisaties het wassen? Hoe kunnen de kleren gereinigd worden tegen een redelijke prijs? Zorgorganisaties en clientenraden worstelen met deze vraag. Het Nibud heeft in opdracht van LOC richtbedragen voor de was ontwikkeld. De Tweede kamer heeft vorige week vragen gesteld aan de staatssecretaris over de waskosten.

LOC Zeggenschap in zorg en het facilitaire tijdschrift Zorginstellingen organiseren op 22 maart een groot symposium over dit onderwerp. Met als titel: Zorgvoorwaskracht. Op dit symposium komen locatiemanagers, facilitair managers en clientenraden bij elkaar.
In het eerste deel van de ochtend krijgen de aanwezigen een toelichting op de regelgeving en dienstverleningsconcepten rond de was. Het Nibud zal een toelichting geven op het onderzoek naar richtbedragen. LOC zal aangeven wat de was voor clienten betekent. Drie mensen zullen aangeven hoe zij binnen de praktijk van hun zorgorganisatie de was georganiseerd hebben. We presenteren de resultaten van een onderzoek naar de organisatie van de was binnen zorginstellingen. De zaal is actief betrokken door het gebruik van stemkastjes.

Zorgvoorwaskracht vindt plaats op donderdag 22 maart in het Miele Insperience Centre in Vianen.
Adres: De Limiet 2, 4131 NR Vianen.
Aanvang 10.00 uur / Afsluiting 13.00 (aansluitend lunch)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen