Gangbare methode spoort tbc-gevallen in West-Kenia niet op

Array

Promotie  Mw. A.H. van t Hoog/ Geneeskunde
Tuberculosis Case Finding in a Population with High HIV Prevalence in Western Kenya.

Anja van ’t Hoog onderzocht het voorkomen van tbc in het westen van Kenia. In dit gebied is vijftien procent van de bevolking besmet met hiv en komt veel tbc voor. Veel gevallen van besmettelijke tbc worden niet opgemerkt, zowel onder het deel van de bevolking dat met hiv besmet is, als onder degenen die dat niet zijn.

De meeste van de in het onderzoek gevonden besmettelijke gevallen zouden niet zijn gevonden met de gangbare methode van opsporing, waarbij patienten met langdurige hoest zelf naar de gezondheidszorg moeten. Een kwart van de patienten met besmettelijke tbc had nog geen enkele zorgverlener bezocht. Om de tbc-bestrijding te verbeteren, dient het opsporen van personen met besmettelijke tbc te veranderen.

Donderdag 5 april 2012, 14:00 uur

Promotor
dhr. prof. dr. M. Borgdorff

Locatie
Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

bron: Universiteit van Amsterdam

Toegang vrij

bron:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen