Hoe kunnen chronische achillespeesklachten het beste worden behandeld?

Woensdag 4 april 2012, 11:00 uur
Promotie Mw. M.N. van Sterkenburg/ Geneeskunde
Achilles tendinopathy. New insights in cause of pain, diagnosis and management.

Maayke van Sterkenburg deed onderzoek naar chronische achillespeesklachten. Deze klachten komen wereldwijd veel voor; vaak bij sporters, maar soms ook bij niet-sporters. Globaal kunnen de verschillende klachten worden onderverdeeld in klachten van het middengedeelte van de pees en klachten bij de aanhechting aan het hielbeen. Er zijn veel therapeutische mogelijkheden, de meeste met matige uitkomst.

Bij klachten in het middengedeelte van de pees wordt vaak als een van de laatste opties de degeneratieve afwijking in het peeslichaam chirurgisch verwijderd. Dit terwijl bij proefpersonen zonder klachten ook vaak een dergelijke afwijking in de achillespees wordt gevonden. Moeten deze dan wel worden verwijderd? Komt de pijn niet van buiten de pees? Van Sterkenburg onderzocht deze en andere vragen.

Promotor
dhr. prof. dr. C.N. van Dijk

Locatie
Aula van de UvA
Singel 411
1012 WN Amsterdam

Deelname

Toegang vrij

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen